Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Virtuális kiállítás a VOKE-ban
Virtuális kiállítás a VOKE-ban Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2020. május 21.
A Fejér Megyei Népművészeti Egyesület tagjai mutatkoznak be a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtár legújabb kiállításán, amely a koronavírus-járvány miatt az online térbe költözött. Stirbu Viktor, Fehér Csaba, Nemes Ferenc és alkotótársaik művei a www.mavmuvhaz.hu oldalon nézhetők meg.

 

 

Egy virtuális kiállításra invitálja a művészet szerelmeseit a Fejér Megyei Népművészeti Egyesület, akik számos közös projektet terveztek 2020-ban a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtárral. A koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet miatt ezek az együttműködések új otthonra leltek a virtuális térben, így az érdeklődők a művelődési ház honlapján nézhetik meg az egyesület tagjainak munkáit.

A Fejér Megyei Népművészeti Egyesület 1984-ben jött létre megyei, népművészet iránt elkötelezett alkotókból. Célja, hogy a népművészet értékeit, a kézművesség hagyományait kutassa, feldolgozza, terjessze, valamint, hogy összefogja és segítse megyénkben a gyermek, ifjúsági és felnőtt korosztály számára a tárgyalkotó népművészet megismerését. Az Egyesület tagjai túlnyomórészt a tárgyalkotó népművészetben tevékenykednek, de vannak, akik a hagyományőrzés más területein dolgoznak. Az egyesület több díjazott alkotóval is büszkélkedhet. A szervezet a kezdetektől jelen van a tárgyalkotó népművészet egyik legrangosabb éves seregszemléjén, a budavári Mesterségek Ünnepén.

A most megnyílt kiállításon Nemes Ferenc, Fehér Csaba, Stirbu Viktor mellett Kluge-Köves Krisztina, Szücs Istvánné, Láng György, Nemes Gabriella, Szügyi Éva, Tóth Rajmund, Szarka Pál, Harangozó Rita és Viasz Zoltán mutatkoznak be.

 

A kiállítási anyag a www.mavmuvhaz.hu oldalon érhető el.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >