Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Május 21-e a magyar honvédelem napja
Május 21-e a magyar honvédelem napja Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. május 21.
Székesfehérvár, a komoly történelmi és katonai hagyományokkal rendelkező város több mint 20 éve a magyar honvédelem napjához kötődően köszöni meg a helyőrségben szolgáló katonák áldozatos munkáját. Az idei évben, a veszélyhelyzethez igazodva, a város polgármestere közösségi oldalán köszönti a katonákat.

 

 

Szent István városa évtizedek óta ünnepi műsorral mond köszönetet a helyőrségben szolgáló honvédek áldozatos munkájáért. A kialakult járványügyi helyzetben azonban az idei év rendhagyóan alakult. „A Honvédelem napján különleges tisztelettel fordulunk azok felé, akik életüket a Haza szolgálatába állították! Székesfehérvár köszönti katonáit!” írja Facebook-oldalán dr. Cser-Palkovics András polgármester.

Május 21. 1992 óta a magyar honvédelem napja, amely annak állít emléket, hogy a magyar szabadságharc tavaszi hadjáratának csúcspontjaként 1849. május 21-én a honvédsereg három hetes ostrom után visszafoglalta Buda várát.  Ezen a napon szerencsére nemcsak a múlt jeles eseményeire, a hont védőkre emlékezhetünk, hiszen Székesfehérvár ma is katonaváros, katonafőváros: a Magyar Honvédség Parancsnokságának székhelye.  A katonák a haza védelme mellett jelentős szerepet vállaltak a veszélyhelyzet kezelésében. Az önkormányzat és a város minden lehetőséget megpróbál megadni ahhoz, hogy az itt szolgálatot teljesítő katonák és családjaik otthon érezzék magukat.

A honvédség és a társadalom közötti kapcsolat elmélyítésére alakult meg 25 évvel ezelőtt a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete. A város polgárai és katonái hamar ráéreztek a kapcsolatok ápolásának előnyeire, így számos ötlettel és konkrét munkával segítették és támogatják azt, hogy a kapcsolat folyamatosan épüljön a bizalom erősödjön.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >