Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A Toronysorra és a Hübner utcába érkezett a Művészkaraván
A Toronysorra és a Hübner utcába érkezett a Művészkaraván Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2020. május 22.
A közelgő hétvégét jelzi a Művészkaraván felbukkanása Székesfehérváron. Koradélután a Toronysoron, majd a Hübner András utcában vált színpaddá egy jó félórára a házak előtti zöld terület. A közönséget operett és musical slágerek, néptánc és balett, valamint komolyzenei műsorral várták a Vörösmarty Színház, az Alba Regia Táncegyüttes, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, valamint a Székesfehérvári Balett Színház művészei.

 

 

Trombita fanfár adta hírül a Művészkaraván érkezését csütörtökön Székesfehérváron. A Toronysor és a Hübner András utca társasházainak ablakaiban és erkélyein, valamint a képzeletbeli színpad körül az érdeklődők színes kulturális műsort láthattak. Az Alba Regia Táncegyüttes öt táncosa gömöri pásztorbotolót és verbunkot, majd egy bodrogközi friss csárdás és erdélyi legényes táncokat, míg a Székesfehérvári Balett Színház négy táncosa két rövid darabot adott elő.

A Csárdáskirálynőből Szilvia belépőjét és a Chicago musicalből Roxi dalát a Vörösmarty Színház színművésze, Kiss Diána Magdolna énekelte. Bartók Béla 44 duó hegedűre sorozatából játszott részleteket az Alba Regia Szimfonikus Zenekar két szólistája. Selmeczi Gábor koncertmester és Burján Gabriella, a szekund szólam vezetője előadásának köszönhetően sokféle népi kultúrkör dallama csendült fel. A közönség mindkét helyszínen nagy tapssal mondott köszönetet.

A Művészkaraván halad tovább, pénteken 15 és 17 órakor, szombaton 10.30, 15 és 17 órakor bukkannak fel a város társasházi övezetiben.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >