Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Élelmiszercsomaggal, kesztyűvel, maszkkal segítették az utcán élőknek
Élelmiszercsomaggal, kesztyűvel, maszkkal segítették az utcán élőknek Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2020. május 28.
A veszélyhelyzetben az utcán élő hajléktalanoknak is segítséget nyújtott a város. Az elmúlt öt hétben a teajárat útvonalán járva 85-88 embert értek el hetente, és az élelmiszercsomag mellett védőkesztyűt és eldobható szájmaszkot adtak át a Kríziskezelő Központ utcai szolgálatának munkatársai.

 

 

Székesfehérváron 130 fő közterületen élő hajlék nélküli személyt tart nyilván a Kríziskezelő Központ utcai szolgálata, velük a heti teajárat délutáni útvonalán tartják személyesen a kapcsolatot. A veszélyhelyzetben, április 29-től a város segítőprogramot indított el. Kétmillió forintból 85-88 személynek biztosították a tartós élelmiszer mellett az egészségvédelmet szolgáló védőkesztyűt és szájmaszkot.

A félkész-ételből, konzervekből, kenyérből és ásványvízből álló élelmiszercsomagot a központ munkatársai juttatták el részükre, és a szakemberek tájékoztatták is a hajléktalanokat a védőeszközök felelős használatáról. Zsabka Attila, a Kríziskezelő Központ vezetője sikeresnek értékelte a város által biztosított segélyprogramot, amely öt héten át biztosított az utcán élő hajléktalanoknak eldobható szájmaszkot, védőkesztyűt, valamint egy hétre elengedő élelmet. Mint mondta, az ellátottak nagy többsége használja a védőfelszerelést.

Hozzátette, hogy a koronavírus-járvány kezdetén meghozott gyors döntéseknek, a megfelelő óvintézkedéseknek köszönhetően felvételi zárlatot és látogatási tilalmat rendeltek el, így nincs ki-be járás. Az intézményt csak azok hagyhatják el engedéllyel és jöhetnek is vissza, akik dolgozni járnak. Az egészségügyi ellenőrzés mellett rendszeresen végeznek szűréseket a rendelkezésre álló gyorstesztekkel, ezek eddig szerencsére mindig negatívak lettek.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >