Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Négy új üzemcsarnokkal bővült az Alba Ipari Zóna
Négy új üzemcsarnokkal bővült az Alba Ipari Zóna Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2020. május 29.
Újabb négy épülettel bővült az Alba Ipari Zóna, és további három beruházás kezdődött el az elmúlt időszakban – hangzott el azon a csütörtöki sajtótájékoztatón, amelyet a Printer Service Kft. csarnokában tartottak. Az eseményt megelőzően az ipari parkban zajló beruházásokat nézte dr. Cser-Palkovics András polgármester, dr. Bóka Viktor jegyző, valamint dr. Tóth Ferenc, a Zóna ügyvezető igazgatója és Dr. Bódizs Tamás, az Aranybulla Mezőgazdasági Zrt. elnöke.

 

 

Az Alba Ipari Zóna területén a beruházások fejlesztésének üteme a járványhelyzet alatt sem állt le, így ez idő alatt fejeződött be négy üzem építése, illetve kezdődött meg három új üzem kivitelezése. Ezen felül az Alba Ipari Zóna saját beruházásában megkezdte a C822 jelű út és az ahhoz tartozó csomópont kivitelezését. Ez az útépítés azért vált szükségessé, mivel a szomszédos területen megkezdték egy újabb beruházás előkészítését a földmunkák végzésével.

Az elkészült és jelenleg is zajló beruházásokat nézte meg csütörtökön Székesfehérvár polgármestere.

„A járványhelyzetnek nemcsak egészségügyi, de súlyos gazdasági következményei is vannak. Ezért is különösen fontos elmondanunk, hogy ennek ellenére Székesfehérváron ebben az időszakban is voltak olyan beruházások, amelyeket nemcsak elkezdtek, hanem be is fejeztek. Ez jóval több mint 2 milliárd forint összértékben valósult meg, és az újonnan indulók is hasonló nagyságrendűek.” – hangsúlyozta a Print Szerviz Kft. újonnan elkészült csarnokában tett látogatást követő sajtótájékoztatón dr. Cser-Palkovics András.

Hozzátette, a munkahelyteremtés és megőrzés mellett a kkv-k is jobb körülmények között dolgozhatnak. A fejlesztések jól tükrözik, hogy a kis- és középvállalkozások bíznak a jövőben, a maguk és a város fejlődésében egyaránt. Az elmúlt években ezek a cégek évente közel 1 milliárd forint helyi adót fizettek be az Önkormányzatnak. Az Alba Ipari Zóna fejlődéséhez a multifunkcionáliscsarnok építése is hozzájárul, hiszen a Budai út felé elkészül az összekötő út, bővül a közműhálózat, és emellett az építkezés többezer embernek ad majd munkát. 

Németh László, a Printer Service Kft. ügyvezetője elmondta, a 30 éve alapított fehérvári cég négy évvel ezelőtt vette meg a területet, majd mostanra elkészült az új üzemcsarnok. Így lehetővé vált a bővítés. Reményeik szerint hamarosan megkezdhetik a munkát az új telephelyen. 

Dr. Tóth Ferenc, az Alba Ipari Zóna ügyvezető igazgatója arról szólt, hogy a terület iránt folyamatos az érdeklődés, ezért szükségessé vált a következő fejlesztési ütem elindítása, a közművesített telkek kialakítása. „Az érdeklődők zömében székesfehérvári vállalkozások. A célunk az, hogy jó infrastrukturális feltételek biztosításával helyben tudjuk tartani őket. A multifunkcionális csarnok építéséhez kapcsolódó infrastruktúra-fejlesztés is lehetőséget ad újabb vállalkozások betelepülésére, valamint az ipari parkban a közlekedési feltételek javítására.” – tette hozzá.

Az Alba Ipari Zónában jelenleg 93 vállalkozás működik, ezen felül 24 vállalkozás bérleményben végzi tevékenységét. Előkészítés alatt van 5 cégnek a beruházása, akik rendelkeznek már a területtel és építési engedéllyel; várhatóan ez évben, vagy jövő elején megkezdik az építési munkákat.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >