Kezdőlap arrow Kultúra arrow Szélmalomharcos és Macskancellár mesélnek az Igézőben
Szélmalomharcos és Macskancellár mesélnek az Igézőben Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2020. június 01.
Az Igézőben mutatkozik be online tárlattal Magony Henriett. A képeken a fantázia, a karnevál és a mesevilág rajzolja az arcokat, feltűnik közöttük a napfény bohóca, Oleg Popov, Fellini Gelsominája vagy Don Quijote, a Szélmalomharcos és Macskancellár.

 

 

Magony Henriett az Igézőben mutatkozik be online tárlattal. A fantázia, a mese, a színes képzelőerő teremti meg a kiállítás sajátos, karneváli atmoszféráját, az arcok között feltűnik Oleg Popov, Gelsomina, A bábjátékos, szembe néz velünk a Szélmalomharcos vagy a Macskancellár és az álomkalap című kép szereplői.

Az óvodapedagógus néhány éve a legkisebbek számára vezet nagy lelkesedéssel vizuális-térbeli tehetségműhelyt, ahol az alkotás örömére és a szabad kibontakozásra teszi a hangsúlyt. A művészeti úton Gáspárdy Tibor és Kovács-Gombos Gábor művésztanárok indították el, majd később Csató Tamás festőművész szakmai tanácsai segítették a fejlődésben. 2019 óta alkot intenzíven, azóta számos kiállítása volt már a fővárosban és vidéken is, és felkerült a kortárs képzőművészek nemzetközi könyvtárába. „Vallom, hogy életünk során egyfolytában tanulunk, az alkotómunka során pedig nagyon fontos a szorgalom és az alázat, a kitartás és az igényesség.” – olvasható az ars poeticájában.

Az eseményhez csatlakozva lehet elindítani a tárlatvezetést – és most a képek előtt egy pause gombbal időzhetünk, a vendégkönyvbe pedig posztokkal lehet megosztani a tetszést, a véleményeket.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >