Kezdőlap
Székesfehérvár méltón emlékezik június 4-én Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. június 02.
„… június 4-én egyetlen percre se hagyjuk magára az Országzászló Emlékművet! Aki csak teheti, helyezzen el virágot, mécsest a Nemzeti Összetartozás városi szimbólumánál a nap folyamán.” – ezzel a kéréssel fordult ma a fehérváriakhoz dr. Cser-Palkovics András. Jelképesen délután fél ötkor tette közzé a felhívást Facebook-oldalán a polgármester, melyben a trianoni békediktátum megkötésének századik évfordulójára szervezett megemlékezésről ad hírt, kérve a város közösségét, hogy csatlakozzanak.

 

 

„Június 4-e nemzeti sorsunk töréspontjának évfordulója. Ezen a napon, erre a tragédiára a nemzet bölcsőjét jelentő városban, a mi városunkban különös kegyelettel emlékezünk egész nap:

Kezdeményeztem, hogy Székesfehérvár képviselőtestülete közösen, egyetlen koszorút helyezzen majd el reggel 8 órakor az Országzászló téren, ám arra kérek és biztatok minden fehérvári polgárt: június 4-én egyetlen percre se hagyjuk magára az Országzászló Emlékművet! Aki csak teheti, helyezzen el virágot, mécsest a Nemzeti Összetartozás városi szimbólumánál a nap folyamán. 

Június 4-én reggel fél 9 és délután fél 5 között, a Városháza Dísztermében felolvassuk annak a sokezer településnek nevét, melyeket a diktátum elszakított Magyarországtól. Az egész napos felolvasásban minden fehérvári polgár részt vállalhat: kérem, hogy előzetes regisztrációval segítsék a szervezők munkáját, ezt a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen, vagy a Városháza portáján tehetik meg telefonszámuk és az Önök számára alkalmas időpont megadásával.

A pillanatra, melyben nemzeti méltóságunktól akartak megfosztani minket, emlékezzünk csendes méltósággal!

Június 4-én 16 óra 30 perckor, a fehérvári intézmények és a közösségi közlekedés egy percre megáll. Kérem, hogy ha csak tehetik, Önök is szakítsák meg néhány percre útjukat, munkájukat, a vendéglátóhelyek pedig szüneteltessék a kiszolgálást és a zenét.

Végezetül kérem a fehérvári polgárokat: amennyiben lehetőségük van rá, június 4-én helyezzék ki ingatlanjaikra a gyászlobogót, vagy a nemzeti lobogót, esetleg gyászszalagot! 

Székesfehérvár Magyarország bölcsője. Emlékezzünk június 4-én ehhez méltón!
                              

                                    dr. Cser-Palkovics András
                                                                           polgármester"

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >