Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Pozitív tapasztalatokat szereztek a FEMA Állatmentők
Pozitív tapasztalatokat szereztek a FEMA Állatmentők Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Tímea   
2020. június 01.
Pozitív tapasztalatokkal zárta a koronavírus-járvány okozta rendkívüli időszakot a Fejér Megyei Állatmentő és Állatvédő Egyesület, azaz a FEMA. A szokásosnál több volt az örökbefogadás és az adomány is – mondták a szervezet vezetői. Az állatmenő - rehabilitációs munka ezután is teljes gőzzel folytatódik, a támogatásokra folyamatosan számítanak. Június közepétől újraindulnak a látogatói napok, melyre előre kell időpontot egyeztetni.

 

 

Sok ember átérezte az állatmentő szervezetek nehéz helyzetét és a támogatás fontosságát a rendkívüli időszakban. Azok, akik szeretik az állatokat és segíteni akarnak, valóban segítettek is. Minden bizonnyal ez az oka annak, hogy a szokásoshoz képest több adomány jött, a vártnál könnyebben lehetett átvészelni az elmúlt heteket – fogalmaztak a FEMA vezetői.  Rajos Bence és Turczer Edina elmondta, nagyon sok száraz- és konzervtáp, kutyaszalámi érkezett, de rengeteg maszkot, tisztítószert is kapott a szervezet.

Jól alakult az örökbefogadás is, sok kölyök és felnőtt állat, köztük idősebb, 4-5 éves kutya került gazdához. A FEMA jelenleg körülbelül 110 kutyáról és 60 cicáról gondoskodik. Az örökbeadás folyamatos, melyet a menhely vezetői igen körültekintően végeznek. Részletesen kikérdezik a leendő gazdákat az életkörülményeikről, az életvitelükről, az időbeosztásukról és igényeikről, illetve fotókat is kérnek, hogy a megfelelő kutya valóban a megfelelő emberekhez kerüljön. Rendkívül felelősségteljes feladat és komoly döntés megtalálni az igazán jó gazdát, a jó családot!

A FEMA fő profilja a súlyosan elhanyagolt, bántalmazott, megkínzott és életveszélybe került állatok mentése, rehabilitálása, gazdához juttatása. A szervezet havi rezsiköltségei és ellátási kiadásai több százezer forintra tehetőek, így ezután is hálával, jól szívvel fogadnak bármilyen támogatást. Jól jönnek az állateledelek és a készpénzes adományok éppúgy, mint a tisztítószerek, a mosószerek, a megunt, de még jól működő háztartási gépek, mosógépek és a fagyasztóládák. Szeretnének továbbá egy minden feladatellátásra alkalmas személyautót is, nagyobb rakodótérrel.

A FEMA telephelyén jelenleg még kisebb építkezések folynak, így június közepétől indulhatnak újra az örökbeadás céljával szervezett látogatói napok. Aki szeretne menni ekkor, vagy bármikor máskor, időpont egyeztetésre mindenképpen hívja a menhely vezetőit a +36 30 843 4346-os telefonszámon.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >