Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Csaknem negyvenféle tábort ajánlanak nyárra
Csaknem negyvenféle tábort ajánlanak nyárra Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. június 12.
Csaknem negyvenféle nyári tábort ajánlanak Fejér megyében a különféle civil szervezetek a Fejér Megyei Civil Információs Centrumon keresztül. Kézműves és művészeti, énekes-táncos, hagyományőrző, honvédelmi, tudományos, nyelvi és számos egyéb tábor szerepel a kínálatban a www.echoinn.hu honlapon. A táborokban ügyelni kell a járványügyi óvintézkedések betartására, a fertőtlenítésre és a védőtávolságra – tájékoztatott sajtóreggelin Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely elnöke.

 

 

Nehéz időszakon vannak túl a gyerekek, hiszen gyakorlatilag március közepe óta nélkülözik a nagyobb közösséget. Fontos, hogy kapcsolatot tudjanak teremteni a kortársaikkal, viszont a járványügyi óvintézkedések miatt a táboroztatás idén speciális lesz, különféle szabályoknak kell megfelelni a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásának megfelelően.

Zugor Zsuzanna elmondta, a táborok helyszíneit és a résztvevők összlétszámát úgy kell megjelölni, hogy a gyerekek között folyamatosan biztosítani tudják a másfél méteres védőtávolságot, különös tekintettel a közös étkeztetésre. Zárt térben történő foglalkozásoknál nagyon fontos a gyakori, alapos szellőztetés. Fokozottan ügyelni kell a tisztaságra, a rendszeres kézmosásra, továbbá javasolt kétóránként fertőtleníteni a csaptelepeket, a kilincseket, a korlátokat, a villanykapcsolókat, a táborban használt játékokat és sportszereteket. A táborokba kizárólag egészséges gyerekek mehetnek, erről a szülőknek nyilatkozniuk is kell a tábor megkezdése előtt legfeljebb négy nappal. Ha egy résztvevőnél vagy szervezőnél felmerül a fertőzés gyanúja, haladéktalanul értesíteni kell a megbízott orvost.

A sajtóreggelin néhány civil szervezet be is mutatta a nyári kínálatát. A Széna Egyesület a Családokért maximum 15 fős táborokat szervez az Evangélikus Gyülekezeti Házban, mintegy négy héten keresztül. Különlegesség lesz a játékos mentálhigiénés és a SZÉPHŐ-s foglalkozás.

A Kákics Kulturális Egyesület idén Zámolyon, a Szép Ilonka Faluházban és a szabadban szervezi meg táborát, a fő irányvonal a népzene, a néptánc és a népi kézművesség lesz. A gyerekek minden nap megtanulnak egy egyszerű körtáncot élőzenére, lesz még gyertyakészítés, agyagozás, korongozás, kenyérsütés, sőt lovaskocsikázás is.

A Titkok Háza Tudományos Élményközpont Pillants a jövőbe! című táborában a 21. század tudományos és technikai eredményeivel ismerkednek a 9-14 éves gyerekek, míg Az univerzum titkai című táborban a csillagászat lesz a középpontban a 10-16 éves résztvevők számára. Ugyancsak a Titkok Házában szerveznek kreatív hetet négy turnusban Tóth Dániel György, azaz Pixa közreműködésével. A résztvevők dalt írnak, klipet forgatnak együtt, csapatban.

A táborok részletes programja megtalálható az alábbi linken: https://www.echoinn.hu/_user/browser/File/hirek/taborok_web.pdf

A sajtóreggelin elhangzott továbbá, hogy a Fejér Megyei Civil Információs Centrum neve július 1-jétől Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központra változik. Egy jó hírről is beszámolt az Echo Innovációs Műhely elnöke: várhatóan októberben–novemberben hirdetik ki a Nemzeti Együttműködési Alap egyszerűsített pályázatait, melyeknél 200 ezerről 300 ezer forintra emelkedik az igényelhető forrás mértéke.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >