Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Mi lesz a Székesfehérvári Judo Klubbal?
Mi lesz a Székesfehérvári Judo Klubbal? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2020. június 17.
Negyed gőzön működik jelenleg a Székesfehérvári Judo Sport Klub. A tanítványok nagy része nem tért vissza az edzésekhez, ám a klub vezetése mégis megtartja a nyári táborokat, s bizakodóan tekint a jövőbe.

 

 

Amikor a koronavírus-járvány miatt áttértek online oktatásra a magyarországi iskolák, a Székesfehérvári Judo Sport Klub  is bezárta kapuit. Felelősségteljes magatartást tanúsítva arra kértek mindenkit a klub vezetői, hogy maradjanak otthon, s próbálják meg egyéni edzésekkel formában tartani magukat.

 

 

„Bár arra biztattuk a diákokat, hogy minden nap mozogjanak egy kicsit, és saját testsúlyos gyakorlatokkal tartsák meg kondíciójukat, alapvetően hagytuk őket pihenni, mert úgy láttuk, hogy az online oktatás nagyon sok időt és energiát elvesz tőlük” – mesélte Szolnok István, a klub egyik edzője – „Sokan számoltak be arról, hogy délután négy-öt óráig kontakt órákon vesznek részt, ezért úgy gondoltuk, ez a pár hét legyen a pihenésé a sport tekintetében, így konkrét edzéstervet nem adtunk nekik.

A judo egyébként is egy olyan mozgásforma, amit nem lehet otthon, egyedül gyakorolni. Egy versenyre nem lehet felkészülni edzőtárs nélkül. Én is elsősorban a családomra koncentráltam most, hiszen a szeretteinkkel eltöltött idő sose lehet túl sok, sőt, azt mondanám, hogy abból mindig többet és többet szeretne az ember. Amire eddig nem volt időm a családommal, azt most pótoltam.”

A törvényi szabályozás miatt a versenyeket is leállították. Ez eléggé elszomorította a judokákat, mivel a területi versenyekre és a diákolimpiákra nagyon sokan készültek, de szerencsére a Magyar Bajnokságot mindig ősszel rendezik meg, így azon már meg tudják mérettetni magukat a sportolók.

„Amikor újra kinyithattuk a termet, szomorúan tapasztaltuk, hogy a tanítványok nagyon kis része tért csak vissza a pástra” – árulta el az edző – „Negyed gőzön működünk csak. Ennek oka az, hogy vannak, akiknek elbocsátották a szüleit a válságos időszakban, ezért nem tudják finanszírozni gyermekük edzéseit. Olyanokról is tudunk, akik eddig kényszer-szabadságon voltak, s most folyamatosan túlóráznak, váltott műszakokban dolgoznak, így nem tudják elhozni a gyereket edzésre. Nehéz időszak ez….”

 

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2020/06/13/mi-lesz-a-szekesfehervari-judo-klubbal/

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >