Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ilyen csodák történnek a külsőddel a diólevél főzetétől!
Ilyen csodák történnek a külsőddel a diólevél főzetétől! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2020. június 19.
A diólevélből készült főzetet – többek között - használhatjuk emésztési problémákra, vértisztításra, a máj serkentésére, s még az orrpolip gyógyításában is hasznunkra válhat.

 

 

múltkor már szó volt arra, hogy a közönséges diófa levelét egykoron igazi elixírnek tartották. Ennek oka az, hogy a bőrbetegségektől kezdve a hajápoláson át a méregtelenítésig rengeteg problémát orvosolhatunk vele. Külsőleg való használatáról már írtam egy külön cikket, most pedig következzen a belső használat – és előnyei!

 

 

Mire jó?

A diófa leveléből készült főzet tonizáló, stimuláló, salaktalanító és segíti az emésztést. Az emésztőrendszerre és az izomzatra gyakorolt hatása nagyon jól megfigyelhető. Angolkórra, tüdő- és csont TBC-re és nyirokrendszeri betegségekre is használhatjuk foszfortartalma miatt.

Serkenti a májműködést, a vérkeringést, miközben vértisztító is. A népgyógyászat régóta ismeri antibiotikus hatását. Még lépfenét is kúráltak vele egykoron. Mivel szabályozza az anyagcserét, csökkenti a vércukrot – ezért cukorbetegség esetén is hatásos lehet. Enyhíti a szomjúságérzetet.

Ha valakinek gyomorhurutja vagy hasmenése van, vagy bármilyen emésztési problémája, a diófa levele segítséget nyújthat. Használhatjuk a láb vérkeringésének javítására, valamint vérzések csillapítására. A gyomor- és orrpolip gyógyításában is hasznos lehet.

 

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2020/06/06/ilyen-csodak-tortennek-a-kulsoddel-ha-diolevel-fozetet-iszol/

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >