Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Záróünnepség a Ciszterci Szent István Gimnáziumban
Záróünnepség a Ciszterci Szent István Gimnáziumban Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2020. június 22.
A Ciszterci Szent István Gimnázium vezetői és tanári kara záróünnepség keretében köszöntötték végzős diákjaikat, akik a sikeres érettségit követően, a veszélyhelyzet elmúltával, ma személyesen is elbúcsúztak az alma matertől.

 

 

Az ünneplőben érkező fiatalok, a három tanterem virággal díszített ajtaja és az osztálytermekből kiszűrődő ének adta hírül, hogy ünnepre készülnek a Ciszterci Szent István Gimnáziumban. A koronavírus-járvány miatt az idén középiskolai tanulmányaikat lezáró diákok hagyományos eseményei, mint a szerenád, a ballagás elmaradtak. A veszélyhelyzet elmúltával ma sor kerülhetett a búcsúzásra.

A már sikeres érettségit maguk mögött tudó diákok tarisznyájukat vállukra véve, egy szál rózsával a kezükben járták be az iskola épületét, majd az udvarra érve rövid szerenádot adtak pedagógusaiknak. A záróünnepség Ady Endre: Üzenet egykori iskolámba című versével kezdődött, majd az alsóbb évfolyamosok köszöntek el a végzősöktől. A tizenkettedik osztályosok szívet melengető, a humort sem nélkülöző visszaemlékezéseit könnyes szemekkel, mosolyogva hallgatták a résztvevők.  Az emlékező gondolatokban az összefogás, az összetartás, a sokszínűség jelent meg és azok az elismerések, amelyek a közös erőfeszítés eredményeként születtek akár tanulmányi vagy sportversenyek, akár közösségi események kapcsán.

„Azért vagyunk itt, hogy ünnepélyesen megadjuk a tiszteletet a gimnáziumban eltöltött közös éveknek.” - mondta Orosz Ágoston igazgató, aki visszaemlékezésében felidézte a végzős osztályok legfontosabb mondatait a ciszteres évekről. Szólt arról, hogy milyen változásokat hozott a világjárvány hazánk, városunk és az intézmény életében. Az elmúlt három hónap tapasztalataiban a pozitív kihívások voltak többségben. „Dicséret és köszönet jár a helytállásért: diákoknak, tanároknak, szüleiteknek!” Az igazgató felhívta a fiatalok figyelmét az 1920-as trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója kapcsán arra, hogy számunkra csak a Klebelsberg féle út járható: nemzetépítés pozitív emberekkel, töretlen hittel és munkaáldozattal. „Ti vagytok a mi jövőnk! Magyarország ígéretes tavasza. Éljetek boldogul! Isten veletek!” – zárta beszédét Orosz Ágoston.

A záróünnepség a jutalmak, oklevelek, díjak átadásával folytatódott, majd a búcsúzó diákokat Brückner Ákos Előd atya áldásával bocsájtották útjukra. 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >