Kezdőlap arrow Kultúra arrow Mosolyogni tessék!
Mosolyogni tessék! Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2020. július 16.
„(…) a mosoly, meggyőződésem szerint, mindig egy kis fényt hoz az életünkbe, meg a máséba is.” – Janikovszky Évára emlékszik a könyvtár a Mosolyogni tessék! című kötet örökérvényű soraival, az írónő halálának évfordulóján.

 

 

A Kossuth- és József Attila díjas író, Janikovszky Éva halálának évfordulóján a Mosolyogni tessék! című kötetet idézve emlékezik a Vörösmarty Mihály Könyvtár: „Mert a mosoly, meggyőződésem szerint, mindig egy kis fényt hoz az életünkbe, meg a máséba is. Kicsike fényt, de sok kicsi, mint tudjuk, sokra megy. (…) Amennyire igaz az a mondás, hogy derűre ború, legalább annyira igaz, hogy borúra meg derű. Csak arra kell vigyáznunk, hogy a végére is maradjon egy kis derű.”

A Ha én felnőtt volnék, a Kire ütött ez a gyerek? vagy az Az úgy volt… című könyveken generációk nőttek fel. Az ismert írónő számos alkotása megtalálható a könyvtár kínálatában, és így elérhető az olvasók számára. A korosztálytól függetlenül kedvelt írások népszerűségéhez hozzájárulnak Réber László illusztrációi: a jellegzetes rajzokat a fellapozott köteteken kívül Székesfehérváron a Hetedhét Játékmúzeum állandó tárlatában is megnézhetjük, más grafikákkal, képekkel együtt.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >