Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Köszöntötték a 90 éves Horváth Ferencné Erdős Máriát
Köszöntötték a 90 éves Horváth Ferencné Erdős Máriát Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. július 17.
Július 4-én töltötte be a 90. életévét Horváth Ferencné Erdős Mária. Az alkalom tiszteletére Kovács Zsoltné önkormányzati képviselő látogatta meg az ünnepeltet, és átnyújtotta számára a gratuláló miniszterelnöki emléklapot, valamint Székesfehérvár város ajándékát.

 

 

Ősz utcai otthonában várta az őt köszöntő önkormányzati képviselőt Horváth Ferencné Marika néni, aki életkorát meghazudtolóan dekoratív, szép hölgy még ma is. Az élet nem mindig volt kegyes hozzá, ám ennek ellenére megőrizte barátságos, vidám természetét.

Marika néni 1930. július 4-én született Somlóvásárhelyen. Három éves volt, amikor édesapja munkája miatt Budapestre költöztek, később azonban a háború miatt visszatértek a szülővárosba. Húgával és öccsével együtt hárman voltak testvérek. Első, székesfehérvári származású férjétől – akit egy baleset következtében elveszített – egy fia született. Második házassága révén egy fiú- és egy lánygyermekkel gyarapodott a család. Marika néni harminc éven át dolgozott a vasútnál, éjjel-nappali munkarendben. Volt telefonközpontos, sőt, néhány éven át hangosbemondó is, dolgozott abban az irányítótoronyban, melyet a vasútfejlesztés miatt 2016-ban elbontottak a székesfehérvári állomáson.

Nyugdíjazását követően a férjével közösen vásároltak egy szőlőt – rajta egy kis házzal – a Somló-hegyen. Marika néni büszkén meséli, hogy Farkas Bertalan űrhajós, akinek a közelben volt birtoka, többször is járt náluk.

Időközben szépen gyarapodott a család, a három gyermekének összesen hat unokája és négy dédunokája született. Marika néni ma egyedül él, és bár a járás, a közlekedés nem könnyű számára, ellátja magát a mindennapokban a lánya és a veje gyakori segítségével. Szoros kapcsolatot ápol a gyermekeivel, gyakran beszél velük telefonon, sőt, egy a lépcsőházban élő idős hölggyel is rendszeresen találkozik. A 90. születésnapot nagy családi eseményként, a kedvenc éttermükben ünnepelték meg Velencén.

Marika nénit Kovács Zsoltné önkormányzati képviselő is meglátogatta az otthonában, és átnyújtotta számára a miniszterelnök által aláírt emléklapot, egy szép virágcsokrot és Székesfehérvár városának ajándékcsomagját. További jó egészéget, tartalmas, szép napokat kívánunk neki!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >