Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Több száz kempo harcos küzdött egymással idén nyáron is Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2020. július 24.
Az egykori félnehézsúlyú és cirkálósúlyú profi ökölvívó világbajnoktól, Erdei Zsolttól is tanulhattak az idei Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség központi edzőtáborának résztvevői. A Felsőtárkányban megrendezett országos találkozón a Székesfehérvári Kempo SE és a Sárosdi Kempo SE kempokái és mesterei is részt vettek.

 

 

Minden évben megrendezi a Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség nyári edzőtáborát, melyre az ország minden részéből érkeznek harcosok. E program – hagyományosan - egyben az első féléves kempo-versenyszezon lezárását is jelenti. Sajnos a koronavírus miatt márciusban bezárta kapuit a Székesfehérvári Kempo SE is, s ezzel egy időben a tavaszi versenyszezon összes rendezvénye elmaradt, beleértve a nemzetközi eseményeket. A kormány engedélyével két hónap múlva, május elsején kezdődhettek el újra az edzések - megfelelő elővigyázatossággal és az alapvető higiéniai előírásokat betartva.

 

 

A vírus miatti óvatosság a nyári edzőtáborra is jellemző volt: a tatamikat minden edzés után fertőtlenítették a szervezők, s a tábor több pontján kézfertőtlenítőket helyeztek ki. Az étkezéseket sávos rendszerben szervezték meg, hogy elkerüljék a „tömeg” kialakulását az ebédidőben.

„Több, mint háromszázan voltunk az edzőtáborban, mely idén is rendkívül színvonalas volt.” – nyilatkozta az FMC-nek Polgár Tamás, a Székesfehérvári Kempo SE edzője, aki egyik reggel erősítő edzést tartott a táborlakóknak, valamint kétszer is megedzette a felnőtt csapatot GI földharcban – „Rengeteget tanulhat ilyenkor mindenki, mester és tanítvány egyaránt. Remek edzéseken és nagyon hasznos előadásokon vettünk részt. A tábor első edzését Erdei Zsolt ökölvívó világbajnok vezényelte. Egy nagyon szimpatikus és közvetlen sportolót ismerhettünk meg személyében.”

A székesfehérvári egyesületet több, mint húszan képviselték az idei táborban, akik közül többen is sikeres vizsgát tettek.  

 

 

Úgy gondolom, hogy mindenki nagyon jól érezte magát, rengeteg élménnyel és új ismerettel gazdagodott.” – mondta Polgár Tamás – „Az elmúlt évek alatt egyesületünkben egy baráti közösség alakult ki, amihez nagyon jó érzés tartozni. Ahogy minden évben, úgy idén is a tábort a dan vizsgázók 40 menetig tartó küzdelme és látványos törései zárták.”

 

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2020/07/21/tobb-szaz-kempo-harcos-kuzdott-egymassal-iden-nyaron-is/

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >