Kezdőlap arrow Kultúra arrow Kék masni: Barnabás, piros masni: Bertalan
Kék masni: Barnabás, piros masni: Bertalan Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2020. július 29.
Janikovszky Éva dakszlikutyás könyvével, a Bertalan és Barnabással találkozhattak a gyerekek a Könyves gyermekjátszó keddi foglalkozásán. Az ismerkedés és a nevek álltak a játékos programok középpontjában, amiket Geda Judit gyermekkönyvtáros vezetett. Az érzékenyítő beszélgetés, a puzzle és a zászlóemelgetős feladat után a papírszínház előadásából derült ki sok-sok bonyodalom után: melyik kis tacskóikerhez tartozik a kék, és melyikhez a piros masni.

 

 

A záró héthez érkezett a Könyves gyermekjátszó sorozata a Vörösmarty Mihály Könyvtárban. Az óvodásoknak, kisiskolásoknak szánt játékos-kézműves programok keddi rendezvényén Geda Judit gyermekkönyvtáros és Janikovszky Éva meséje, a Bertalan és Barnabás várták a gyerekeket.

Már a bevezető ismerkedős játékból is kiderült, milyen nehéz dolog memorizálni egymás neveit. Vajon meg lehet változtatni egy nevet? És hogyan lehet az, hogy valakinek, akit ismerünk, elfelejtjük a nevét? – ilyen kérdéseket is körbejárt az érzékenyítő beszélgetés. Ezután előkerült egy nagy textil dobókocka, színkereső játék és sok-sok információ a kutyusokról – a helyes válaszokból pedig egy puzzle rajzolt meglepetést. A papírszínházban pedig megelevenedett a két kis iker tacskó vidám története, amiben fontos szerep jutott nemcsak a neveknek, de egy piros és egy kék masninak is.

Szerdán a gyerekek Szusival, a kicsi sárga halacskával találkozhatnak, a csütörtöki programon pedig origami csodák készülnek. További részletek a https://gyerek.vmk.hu/konyves-gyermekjatszo oldalon olvashatók.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >