Kezdőlap
Az ütemtervek szerint halad a Balaton úti felüljáró felújítása Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2020. július 31.
Több mint két hete kezdődött a Balatoni úti felüljáró felújítása. A beruházás a tervek szerint halad: a bontási munkák befejeződtek, vízelvezető csöveket és víznyelőket építettek be, a jövő héten pedig a kötőréteg, majd a kopóréteg megépítését végzi el a kivitelező. Brájer Éva és Mészáros Attila önkormányzati képviselők továbbra is a lakók és a közlekedők türelmét kérik, illetve hangsúlyozzák: senki ne menjen be a balesetveszélyes munkaterületre. Az útvonaltervezésnél változó várakozási idővel kell számolni: a gépjárművel közlekedők számára javasolt az alkalmazások használata, illetve az elkerülő utak választása.

 

 

17 napja tart a Balatoni úti felüljáró felújítása. „A bontási munkák jelentős része elkészült: a kopóréteg és a kötőréteg marása után elbontották a szalagkorlátot, a járdát, illetve a járda alapja már el is készült. Kivágták a rongáló gyökérzetű fákat – összesen 14-et –, amelyek nehezítették a töltés állékonyságát. A kivitelező elkezdte a vízelvezetés megoldását: 6 darab F200-as csövet helyeztek el a burkolat alatt, vízelnyelővel együtt.” – tájékoztatott Mészáros Attila alpolgármester, az 5. választókörzet önkormányzati képviselője.

A tervezett beruházási költségvetéshez képest a Balatoni úti járda átkötésénél merült fel plusz költség: a bontásra és a visszaállításra 4,7 millió forint összeget biztosított a város, mondta Mészáros Attila. A munka az ütemtervek szerint halad, várhatóan a határidőig be is fejeződik: az alpolgármester megköszönte a kivitelező, illetve a Polgármesteri Hivatal és a Városgondnokság munkáját. Elmondta, hogy az első napokhoz képest csillapodott a forgalom – a továbbiakban is mindenkinek a türelmét és megértését, a lakóktól pedig hangsúlyosan azt kérte: ne menjenek be a munkaterületre.

Brájer Éva
, Maroshegy önkormányzati  képviselője megerősítette: mindenki azon dolgozik, hogy iskolakezdésig elkészüljön a felújítás. A lakóközösség és a közlekedők részéről érkező észrevételek, javaslatok közül kiemelte: a Hosszúsétatéri aluljáró megnyitása műszaki szempontból nem lehetséges, illetve a Batthyány úti vasúti átjárónál közlekedésbiztonsági okok miatt nem lehet gyalogjárdát felfesteni. Elmondta, hogy a lezárás miatt eddig baleset szerencsére nem történt, a tapasztalatok alapján a forgalom kiszámíthatatlanul változik – ebből kifolyólag az autóbuszok menetrendjének a tarthatósága is bizonytalan. A képviselő szintén türelmet kért a hátralévő időszakra mind a lakóktól, mind a közlekedőktől.

A kivitelező jövő hétre tervezi az aszfalt kötőréteg, majd pedig a kopóréteg megépítését. A szalagkorlát visszaépítését az augusztus 10-ével kezdődő hétre ütemezik, majd lebontják a gyalogoskorlátot, közben elkészítik a járda aszfaltját. Ezután a forgalomtechnikai munkálatok következnek.

Továbbra is kérik a gépjárművel közlekedőket, hogy utazásaik tervezésénél használják az alkalmazásokat (Waze vagy a Google-térkép), ezzel csökkenthető a forgalomban töltött idő, illetve továbbra is javasolják az elkerülő utak választását.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >