Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ebösszeírás Székesfehérváron
Ebösszeírás Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. augusztus 04.
Törvényi kötelezettségének eleget téve ebösszeírást végez Székesfehérvár Önkormányzata. Az adatlapokat postai úton juttatják el július végéig a 42 ezer fehérvári háztartásba, de elektronikus úton is letölthető a város honlapjáról. Az ebösszeírás során mindenki nyilatkozik a tulajdonában/tartásában élő kutyák számáról. Az adatlapokat 2020. október 31-ig kell visszaküldeni a Polgármesteri Hivatalba.

 

 

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. paragrafusában foglalt kötelezettség alapján Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata 2020-ban is ebösszeírást végez, s az ebtartók által szolgáltatott adatok alapján elektronikus nyilvántartást vezet.

Az eb/ebek tulajdonosa vagy tartója KÖTELES az adatlapon feltüntetett adatokat az Önkormányzat rendelkezésére bocsátani. Arra a kutyatulajdonosra, aki az adatszolgáltatási kötelezettségnek nem tesz eleget, állatvédelmi bírságot szabhatnak ki.

Az ebösszeíró adatlapokat 2020. október 31-ig kell kitöltve visszaküldeni. Erre több módot is biztosítanak:
- levélben, postai úton a Polgármesteri Hivatal Székesfehérvár, Városház tér 2. szám alatti címre,
- személyesen az Ügyfélszolgálati Irodán (Kossuth u.4.) leadva vagy
- elektronikus úton (aláírva, szkennelt formában) az Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges . hu  e-mail  címre.

Ha valaki nem kapja meg a postai úton kiküldött adatlapot, az beszerezhető a Polgármesteri Hivatal Igazgatási Irodáján (Városház tér 2. I. em. 12.), az Ügyfélszolgálaton (Kossuth u. 4.), valamint letölthető a város honlapjáról (https://www.szekesfehervar.hu/ebosszeiras-ebnyilvantartas). Telefonos megkeresés alapján is kérhető adatlap az Igazgatási Irodáról (537-195, 537-638).

Fontos tudnivaló, hogy Székesfehérvár Önkormányzata továbbra sem vezeti be az ebrendészeti hozzájárulást, az ún. ebadót. A gazdáknak továbbra sem lesz fizetési kötelezettségük, de kérik, hogy segítsék a hatóság munkáját az adatlapok kitöltésével és visszaküldésével.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >