Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Ranglistavezető eredménnyel kezdte a szezont Szabó Dániel
Ranglistavezető eredménnyel kezdte a szezont Szabó Dániel Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. augusztus 05.
Szép sikereket értek el, és eredményesen zárták a Budapest Open atlétikai versenyt az ARAK versenyzői. A fehérvári felnőtt és ifi sportolók a hétvégén is rajthoz állnak a 125. Magyar Bajnokságon.

 

 

Az Országos Bajnokság előtti utolsó versenyalkalom volt a Budapest Open. Szabó Dániel fölényes győzelemmel, 10.43-as, élete második legjobbjával nyitott 100 méteren. A hőség ellenére több ARAK-os egyéni csúcs és jó eredmény is született.

Nem csak sűrűsödnek az események az atlétika pályákon, hanem egyre jobb eredményekkel is előrukkolnak az ARAK atlétái. Az évek óta a "leggyorsabb magyar" címmel büszkélkedő Szabó Dániel már az előfutamból a 10.59-es legjobb idővel került döntőbe. Ott állva hagyta riválisait, és ő tovább gyorsult, majd 10.43-mal nyerte a finálét, két tizeddel megelőzve a második helyezettet. Ez élete legjobb szezonkezdése Varga Tamás tanítványának.

Csókás Nikolasz 400 méteres gátfutásban szintén ezen a versenyen debütált. Nem is akárhogy! Molnár Ferenc Junior EB-t is megjárt tanítványa egyéni csúcsot futott. Az elért 53.27-es eredménye egyre jobban közelít a legjobb magyar futókéhoz. Csak a két rutinos gátas, a Koroknai testvérek futottak eddig jobbat nála. Pásztor Bence fogós körből próbált nagyot dobni kalapáccsal. Bár a 70.55-ös eredmény nem rossz, de ezúttal három magyarnak is sikerült jobbat elérnie. A női távolugrás színvonalas mezőnyében a dobogóra „ugratta fel” magát Endrész Klaudia. 603-as eredményénél idén is már repült messzebbre. Gimesi Kata is döntőzött ebben a számban: 5.28-al a hetedik helyen zárt az ifjúsági versenyző. Ugyan itt végzett Brandl Lilla is a női kalapácsvetők olimpikonokat felvonultató számában.

A felnőttek versengésében ifjúsági és serdülő számok is megrendezésre kerültek. A fiú 110 gátasok mezőnyében két ARAK-os is döntőbe került: Blaumann Marcell 14.74-el hatodik, Lakatos András 15.23-al hetedik helyen végzett. Mindketten a fináléban érték el legjobb eredményüket. Az előfutamban Bolla Gergő 15.92-el szintén egyénit futott. A serdülők 300 méterén Mészáros Balázs kiemelkedően teljesített: 36.13-as ideje kiváló, másfél másodperces egyéni csúcs, ami ráadásul a második helyre lett jó. Kalapácsvetésben a lányoknál Potyondi Eszter ért el egyéni csúcsot, míg a fiúknál Fekete Bertalan és Bolla Dániel is hasonló sikert ért el.

A sportolókra a hétvégén újabb megmérettetés vár. Augusztus 8-án, szombaton Budapesten rendezik meg a 125. Magyar Bajnokságot.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >