Kezdőlap arrow Kultúra arrow Vakációzzunk a múzeumokkal!
Vakációzzunk a múzeumokkal! Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. augusztus 07.
A Vakációzzunk a múzeumokkal! című virtuális múzeumpedagógiai roadshow ezúttal a belföldi nagy tavaink mentén kalauzolja el a gyerekeket. Játékos feladatokon, érdekes ismeretterjesztő kisfilmeken, virtuális sétákon keresztül mutatja be négy nagy tavunk történelmét, élővilágát, elsősorban az általános iskolás gyerekek és családjaik számára.

 

 

A Mozaik Múzeumtúra DEMÓ (Digitális Edukációs Múzeumi Órák) programja már többször sikert aratott az otthonoktatás, otthontanulás idején is: a Múzeumok Világnapja és a Nemzeti Összetartozás Napja kapcsán izgalmas feladatokkal várták a gyermekeket és a pedagógusokat a virtuális térben. A közkedvelt oktatási forma Vakációzzunk a múzeumokkal! című kampánya ezúttal a vakációra ad jó programtippeket és feladatokat, melyekkel a látottak, tanultak könnyen feldolgozhatóak.

A virtuális roadshow most hazánk négy nagy tavához, a Balatonhoz, a Velencei-tóhoz, a Fertő-tóhoz és a Tisza-tóhoz kalauzolja el a látogatókat. A Velencei-tó körüli kirándulás során Székesfehérváron a Bory-várba és a Fekete Sas Patikamúzeumba kirándulhatnak az érdeklődők, majd a Dinnyési Várpark, a Gárdonyi Rönkvár, a kápolnásnyéki Vörösmarty Emlékház és a Halász-kastély, a Martonvásári Óvodamúzeum történetét is megismerhetik. Kiváló kirándulási célpont hűvösebb és melegebb napokra is a Katonai Emlékpark Pákozd és a Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadaspark.

További kirándulási célpontok a https://www.mozaikmuzeumtura.hu/vakaciozz-a-muzeumokkal oldalon találhatóak.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >