Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow BL: jöhet a Barca - Bayern!
BL: jöhet a Barca - Bayern! Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2020. augusztus 10.
Nem borult fel a papírforma a labdarúgó Bajnokok Ligájában, a nyolcaddöntők két utolsó párharcából két, a végső sikerre is esélyes együttes került ki győztesen, a Bayern München és a Barcelona. A bajoroknál nem volt sok kérdés a Chelsea ellen az angliai 3-0-ás siker után, de azért a hazai meccset is hozták 4-1-re, komoly erőt demonstrálva.

 

 

A Barca is csak az első percekben izgulhatott a nápolyi 1-1 után hazai pályán, mert egészen bátran kezdett a Napoli, ám 10 perc után felébredtek Messiék, akik az argentin zseni vezérletével fél óra alatt átrobogtak Gattuso együttesén, négy gólt vágva. Igaz, hogy ezek közül egyet (pedig parádés találat volt) Messitől hosszas videózgatás után elvették egy állítólagos kezezés miatt, amit sokadik tévés ismétlésre sem sikerült észrevennie senkinek a játékvezetőkön kívül... A Barca végül 3-1-re nyert és a második játékrészben már a Bayern elleni szuper-párharcra pihenhetett.

 
A sorsolás - és a járványhelyzet miatt átszervezett lebonyolítás - szeszélye okán a két favorit közül csak egy juthat a négy közé, míg a másik három párharcban van egy-egy komoly esélyes, ráadásul először lesz nyolcas döntő egy országban, sőt városban, hiszen Lisszabonban rendeznek mostantól minden mérkőzést, két stadionban amelyekben egyetlen összecsapáson dől el a továbbjutás, nincs visszavágó. Mivel a címvédő Liverpool, a rekordgyőztes Real Madrid és a Juventus is kiesett már a topfavoritok közül, a németek és a katalánok szuperderbije előrehozott finálénak is beillik. Rajtuk kívül a Manchester City, a PSG és - talán - az Atlético Madrid nyolc közé kerülése nem meglepetés, a Lyon, a RB Leipzig és az Atalanta negyeddöntős szereplése mindenképpen az.
 
 
Egy fix: aki továbbmegy a Barcelona-Bayern párharcból, az majdnem biztosan a ManCity-vel találkozik az elődöntőben, s annak a csatának a nyertese lesz a finálé toronymagas esélyese. Az is tény, hogy a kevésbé sanszos gárdák közül valaki biztosan bejut a döntőbe, ami összességében jót tehet a focinak, hiszen bizonyítja, hogy nem csak 4-5 klub "belügye" a BL, s nem mindig ugyanazok kerülnek a serleg közelébe. Érdekes lesz a folytatás.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >