Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Megdöntötte saját triatlonrekordját Fogarasi Zoltán
Megdöntötte saját triatlonrekordját Fogarasi Zoltán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2020. augusztus 14.
Eddigi legjobb középtávú eredményét sikerült összehoznia a Tatán megrendezett Old Lake Man triatlonon Fogarasi Zoltánnak. A móri sportoló 5:40:42-es célidővel teljesítette a távot, ami 1.9 km úszást, 90 km kerékpározást és 21 km futást foglalt magába.

 

 

„Az idei évemre vegyesen hatott a Covid-19 vírus jelenléte. Ami pozitívum volt számomra az az, hogy több időt tudtam együtt tölteni a családommal és több idő maradt a házunk felújítására is” – árulta el Fogarasi Zoltán.

 

A móri fiatalember negatívumként azt említette meg, hogy elmaradtak a futó- és triatlonversenyek. Így ingataggá vált az edzéstervezés és a versenyekre való felkészülés is.
 

Amelyik rendezvényekre eredetileg ment volna, azoknak a 70-80%-át törölték vagy elnapolták. Nagyon várta a nagyatádi Ironman triatlont (ami 3.8 km úszást, 180 km kerékpározást és 42.195 km futást foglal magába), ám ezt idén inkább kihagyja – több ok miatt is -, s a nevezését átviszi a következő évre. Ez lett volna egyébként Nagyatádon a harmadik Ironman távja.

 

Ugyanígy elengedte az idei Balaton-átúszást is. Az Extrememan 50.1-es székesfehérvári rövidtávú triatlon versenyre is nagyon vágyott, amit a szervezők áthelyeztek egy későbbi időpontra Kaposvárra, s opcióként felajánlották, hogy átvihető a nevezés a 2021-es évre. Ő ez utóbbit választotta, vagyis jövőre áll majd rajthoz. Elmaradt a Tatai Tófutás, a móri éjszakai Ezerjó Futás (amin tavaly és tavalyelőtt is harmadik helyezést ért el), s az Ezerjó Félmaraton összes távja is (itt a maratonon indult volna). Ezeken kívül idén kihagyott több maratont, ultra távot, félmaratont és apróbb távokat is.

 

„Az idei edzéstervezésem teljesen felborult” – mesélte – „Inkább amolyan szinten tartó jelleggel készültem. Sokan bizonytalanságban éltünk hónapokig, vártuk a nagy csodát és azt, hogy legyen végre valamilyen verseny megrendezve. Nehéz a szervezők dolga is, hatalmas nyomás nehezedik rájuk mindenféle irányból. Most, hogy enyhült a Covid-19 helyzete, próbálják menteni és megtartani a versenyeket. Mi meg annak örülünk, ha mehetünk is azokra."

 

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi lnkre kattintva:

https://fmc.hu/2020/08/11/megdontotte-sajat-triatlonrekordjat-fogarasi-zoltan/

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >