Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Országos Keverék Kutya Kiállítás lesz Székesfehérváron
Országos Keverék Kutya Kiállítás lesz Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2020. augusztus 14.
Sok olyan kutyatulajdonos van, aki szívesen bemutatná kedvencének szépségét még akkor is, ha az eb semmilyen fajtatiszta társára nem hasonít. – Ez a gondolat inspirálta Gerényi Nórát, Majer Diánát és a kutyakiállítások világában elismert szaktekintélyt, László Tímeát arra, hogy Országos Keverék Kutya Kiállítást szervezzen augusztus 23-án, Székesfehérváron.

 

 

A Dogvanguard kutyás oktatóközpont alapítója/tulajdonosa - aki egyben roppant tehetséges kutyakiképző, s a barátnőm - Gerényi Nóra fejében született meg az alapgondolat a kiállítást illetően. Miután elmesélte nekem, lelkesen csatlakoztam hozzá.” – nyilatkozta a programmal kapcsolatban Majer Diána – „Nagy örömünkre a bíráskodást elvállalta László Tímea, aki kiállításokon neves és nemzetközi eredményekkel rendelkezik, s hatalmas a tapasztalata is, mint tenyésztő és felvezető. Mi hárman szervezzük az eseményt. Érdemes benevezni, hiszen a gazdik számára mutatós, az ebeknek pedig finom nyereményekkel készülünk."

 

Mivel Dia és Nóri székesfehérvári, ezért gondolták úgy, hogy „helyben maradnak” az esemény szervezését illetően. E város több szempontból is ideális egy ilyen rendezvény megtartásához. Egyrészt azért, mert elég közel van Budapesthez, s könnyen megközelíthető több nagyobb városból is. Másrészt pedig itt van a kutyaiskola, amely tökéletesen megfelel a rendezvény feltételeinek: három kültéri pályával és egy nagy csarnokkal rendelkezik, valamint egyedi kiépítésű.

„Voltak már próbálkozások, más programok keretein belül a keverék kutyusok szépségének megmutatására, de önálló, kifejezetten erről szóló, ilyen szervezett eseményről nem tudunk.” – árulta el Dia – „Mi is most szervezünk ilyet először. Bízunk a sikerében és reméljük, hogy jövőre is meg tudjuk rendezni. Kutyás közösségek találkozóján szoktak rendezni ilyen jellegű kis háziversenyeket, de aki járt már kutyakiállításon, az tudja, hogy ez egy nagyon komoly és rangos program is lehet. Komoly, szép díjazással, elismert hozzáértő bíróval, az ország minden részéről érkező versenyzőkkel. Mi most olyan részletességgel szeretnénk ezt megrendezni, ahogyan a „valódi nagy” kutyakiállítások szokták.

 

 


A szervezők a program során minden higiéniás előírást nagyon komolyan vesznek - és betartanak. 500 főnél többen nem fognak részt venni a rendezvényen - az online regisztráció segít majd kézben tartani a résztvevők számát. Az esemény szabadtéri lesz – a 1,5 m-t bőven lehet tartani a terület méretei miatt.

 

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2020/08/01/orszagos-keverek-kutya-kiallitas-lesz-szekesfehervaron-mert-minden-kutya-szep/

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >