Kezdőlap arrow Sport arrow ARAK-győzelmek és érmek az U20-as és U23-as OB-n
ARAK-győzelmek és érmek az U20-as és U23-as OB-n Nyomtatás E-mail
Írta: ARAK   
2020. augusztus 18.
Fontos hétvégén vannak túl az ifjú atléták: most rendezték meg az U20 (junior) és U23-as országos bajnokságot, ahol az ARAK versenyzői is remekül szerepeltek. Duplázott a junior mezőnyben Takács Boglárka, 100 méteren és 200 méteren sem talált legyőzőre. Fölényesen nyert Endrész Klaudia távolugrásban és Mátó Sára is 400 gáton. Ezüstérmes Brandl Lilla kalapácsvetésben, Thardi-Veress Vajk diszkoszvetésben lett harmadik.

 

 

Minkét nap hasonló koreográfia szerint zajlott az országos bajnokságon: bemelegítés, villámlással kísért zápor, zivatar, verseny, éremosztás. Az időjárás alaposan felforgatta az időrendet, de a fehérvári esélyesek végső helyezéseit szerencsére nem befolyásolta. Az esővel járó kavargó, erős szél befolyásolta az ügyességi számban indulókat és a gátfutókat is. Takács Boglárka 100 méteren és 200 méteren is indult már.

Sikerült is mindkét számban aranyat nyernie. Így szombaton és vasárnap is a dobogó legmagasabb fokára állhatott Varga Tamás junior EB-döntős vágtázója. Endrész Klaudia szintén két számot vállalt. A rövidebb sprint számban ötödik helyen zárt, de ez csak bemelegítés volt a távolugrás előtt. A második sorozatban érkező égi áldást követően, miután 60 cm-el vezetett a versenyben, nem kockáztatott és nem ugrott tovább. 603 cm-el nyerte meg a bajnokságot.

Tovább javíthat szerdán hazai pályán, a Gyulai István Memorial nagydíjon. Így tehet Mátó Sára is, aki a rajt előtti pillanatokban vett nem tervezett zuhanyt. A 20 perces kényszerszünet után végül magabiztos, egy gátköznyi előnnyel ért elsőként célba.

A dobók sem örültek a rendkívüli időjárásnak. Brandl Lilla elsőre biztosította helyét a dobogón. Később már senki sem tudott javítani, így Molnár-Lévai Dóra dobója ezüstéremnek örülhetett. A válogatott diszkoszvető Thardi-Veress Vajk éppen fordítva, a záró, hatodik sorozatig a negyedik helyen állt. Utolsó dobásra sikerült túlszárnyalnia magát, és a javítania, amivel a megérdemelt bronzérem jutott számára. Hármasugrásban Homonnai Dávid egyéni csúccsal ötödik, távolugrásban hetedik lett. Gollnhofer Adrienn távolugrásban a nyolcadik helyen zárt.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >