Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A kormány minden eddiginél mélyebbre süllyedt Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. március 18.

Image"Miközben az emberek a szabadságot és a függetlenséget akarták ünnepelni határon túl és innen, addig a hatalom diktatúrát játszott." - jelentette ki Balog Zoltán, az Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság fideszes elnöke a március 15-i eseményekre utalva. - "A kormány minden eddiginél mélyebbre süllyedt." - értékelte a vasárnapi rendőri túlkapásokat a fideszes honatya.

Ismeretes, meztelenre vetkőztették és megmotozták a rendőrök a Gyorskocsi utcai őrszobán azt a két fiatalembert, akiket a nemzeti ünnepen azért állítottak elő a Kossuth téren, mert Gyurcsány Ferencet bírálták.  

Hét órán keresztül hozzátartozóikat sem értesíthették arról, hogy hol vannak, a Budapesti Rendőr-főkapitányság pedig 50 ezer forintra büntette őket, amiért a miniszterelnök lemondását követelték a zászlófelvonás alatt.

Ugyancsak vasárnap két fiatalembert vezetett el a rendőrség a Kossuth térről, akik a zászlófelvonás alatt, a márciusi követelések második pontját: "Felelős kormányt Buda-Pesten!" feliratú transzparenst feszítettek ki.

Balog Zoltán aggályosnak nevezte azt is, hogy magán őrző-védő cégek emberei döntenek arról, hogy ki és milyen formában vehet részt egy állami ünnepségen. Példaként említette, hogy cumisüvegekkel sem lehetett a helyszínre érkezni. A fideszes honatya szerint a március 15-i események egyértelműen mutatják, a kormány végjátékát éli.

Hozzátette: a Fidesz kezdeményezni fogja a következő emberi jogi bizottsági ülésen a rendőrkapitány és az illetékes miniszter meghallgatását, ahol világos választ várnak a kérdéseikre.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >