Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Elmélkedés az élet dolgairól Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 18.

Image„Az egyház fontosnak tartja, hogy minden formában, ahogyan csak teheti, hirdesse azt, hogy az Úristen számára mindannyian fontosak vagyunk. Ehhez hozzátartozik az is, hogy nemcsak a templomokban közölt verbális igehirdetéssel ismertetjük az emberekkel az Evangéliumot, hanem felhasználjuk a tömegkommunikációs eszközöket is.” – nyilatkozta honlapunknak Tornyai Gábor plébános, amikor az Öreghegyi Plébánia újfajta, „filmes kezdeményezésérő” kérdeztük.

Az Öreghegyi Plébánia nemrég létrehozta saját honlapját, amelyre a napokban felkerült egy „elmélkedős rövidfilm”. Tornyai Gábor ugyanis – haladván korrral és felismerve a mai világ „moderniség-igényét” – úgy döntött, hogy egy filmes sorozatot indít, amelyben minden hónapban más-más témát dolgoznak fel, az adott hónap aktuális témájához kapcsolódva.

A sorozat címe: „Az élet dolgai”. Az első rész pedig mi máshoz is kapcsolódhatna, mint a böjthöz?

 

Image
Fotó: Temesvári Márta

Tornyai Gábor reméli, hogy e mozi segít megtalálni a csendet ebben a száguldó autóktól és környezeti zajoktól hangos világban. A nyugalmat, amelyben jobban meghallhatjuk Istent, s rájövünk arra, hogyan kell intenzívebben figyelni magunkra, az embertársainkkal való kapcsolatainkra és az Úr szavára.

A tervek szerint a jövőben minden filmben más emberek lesznek majd hallhatók és láthatók, hiszen mindenki másfajta megközelítésből nézi a dolgokat, s máshogyan szolgálja Istent.

A film megtekinthető az alábbi honlapon: http://www.oreghegyiplebania.hu/

 

 
< Előző   Következő >