Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A "csúnya politikai útvesztők" és a civil szervezetek támogatása Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 18.

ImageNemcsak a Polgári Frakció, hanem Juhász László szerint is jelentős változtatásokra szorul az az előterjesztés, amelyet a héten kapott meg a Civilkapcsolatok Bizottsága a Polgármesteri Hivataltól. Csanády László, a Bizottság egyik tagja tegnap már kifejtette a sajtónak, hogy értetlenül állnak az elosztási tervezet előtt, amely szerint harmadára csökken azon civil szervezetek támogatása, amelyek fontos feladatokat vállalnak át az Önkormányzattól a szociális szférában. Juhász László most tovább értékelte az említett táblázatot.

Juhász László sajtótájékoztatóján elmondta: a civil szervezetek sajnos türelmetlenek – és joggal -, hiszen (az ő szavaival élve: ) „a csúnya politikai útvesztőkben” a költségvetési rendelet megalkotása egy hónapos késésben van, így a megállapodások megkötése is húzódik.

Vannak olyan civil szervezetek, amelyekkel az Önkormányzat három éves megállapodásokat kötött (ezek száma 22 + 1), s e megállapodások már lejártak. A február 12-i Közgyűlésen az eredeti költségvetési rendeletben nem szerepeltek ezen szervezetek (úgymond „eltűntek”).

Amikor a képviselők márciusban elfogadták a költségvetést, jelentős összeget helyeztek tartalékba, s a Civilkapcsolatok Bizottságának a keretét is megemelték 42,5 millió forintra. Így gyakorlatilag a szervezetekkel kötendő megállapodások egy részére megvan a költségvetési fedezet.

 

Image
Fotó: Temesvári Márta

A Civilkapcsolatok Bizottságának elnöke a következő Közgyűlésen azt a javaslatot teszi majd, hogy kössék meg a megállapodást azzal a négy civil szervezettel, amelyekre a fedezet rendelkezésre áll, valamint további öt szervezettel, amelyek szintén szociális feladatokat látnak el, a többi civil szervezettel kapcsolatban pedig azt tanácsolja majd, hogy a jövőben pályázatás útján kerüljenek meghirdetésre a feladatok a szolgáltatást nyújtó érdekvédelem, az idősügy és az ifjúsági területekhez kapcsolódóan.

 

Kapcsolódó cikkünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=2773&Itemid=32

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >