Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow TÜKÖRVÉNY
TÜKÖRVÉNY Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2020. szeptember 03.
TÜKÖRVÉNY – két író, egy letehetetlen könyv, 4 kérdés
 

A TITOK

 
Riporter:
 
Sokan nem bírják letenni első közös könyveteket: Tükörvény – Ha válaszúthoz érkezel – című önismereti regényeteket, ami a visszajelzések alapján rengeteg kérdést elindít az olvasóban az egyéni életével és döntéseivel kapcsolatban. Mit gondoltok, mi lehet ennek a titka? Egyáltalán miért és hogyan kezdtétek el írni ezt a művet közösen?
 
Viola és Irma:
 
Már több mint tíz éve ismerjük és követjük egymás életét. Viola önismereti tanácsadói munkája során rengeteg dilemmás helyzettel és megoldásával találkozott, folyamatosan készült ezekről egy olyan könyvet írni, amiben könnyen és érthetően elmagyarázza az életünkben működő univerzális törvényszerűségeket, hogy sokkal egyszerűbben rátaláljanak az emberek problémáik okaira, de legfőképpen arra, hogy hogyan is tudják végre megoldani azokat.
 
Irma Ringató foglalkozásai melletti művészi oldalához hozzá tartoznak a dalok, versek és novellák is. Ő ajánlotta fel, hogy szívesen segít elindítani a regényt, kitalálni a főszereplő karaktereket, hogy egy XXI. századi életből vett történeten keresztül még jobban érthetővé és élvezhetővé váljon az a rengeteg tudás és információ, amit Viola nem tudott nem beletenni a műbe.
 
Az egyik titok biztosan ez a kettősség, illetve hármasság: tartalom – forma és persze maga a mű befogadója. A mély mondanivaló és a könnyed cselekmény, ami egyszerre viszi az olvasót, de egyben megállásra is készteti folyton, hogy elgondolkodjon azon, vajon az ő életében hogyan is jelennek meg hasonló dilemmás helyzetek és miképpen tudná a kapott megoldási javaslatokat könnyedén alkalmazni rájuk.
 
 
Nem érhető el leírás a fényképhez.

 

VÁLASZÚT

 
Riporter:
 
Miről szól pontosan a könyvetek és miért pont ezt a témát választottátok? Személyesen is érintettek vagytok esetleg benne?
 
Viola és Irma:
 
Csak abban a témában vagy igazán hiteles, amit magad is megtapasztaltál már valamilyen formában. Mindketten megéltünk már sok mindent. Volt saját témánk rengeteg. Felsejlenek személyes történetek, vonatkozások a magánéleti és egyéb válságainkból természetesen ebben a könyvünkben. Ki ne élt volna már át olyan helyzetet, amikor nem tudta mi tévő legyen, úgy érezte, hogy elborítják a problémák hullámai, mintha örvénybe került volna, ami lerántja, és nem tudja, merre van a kiút?
 
Sokan párkapcsolat gondokkal is szembesülnek, vagy keresik azt a munkát, hivatást, amiben kiteljesedhetnek, vagy csak egyszerűen szeretnének boldogabb életet élni. Irma három gyermek édesanyja és már régóta él házasságban, tanári pályán is tevékenykedett, volt személyzeti vezető egy cégnél. Most saját lábán áll, masszázs terapeutaként dolgozik, valamint zeneterápiával, és megéli a művészi oldalát is.
 
Viola egy gyermekkel elvált, dolgozott közgazdászként állami szektorban, ismeri a multinacionális környezetet is és mindemellett régóta foglalkozik felnőttekkel, valamint gyerekekkel a tanácsadói, virágterapeuta és egyéb segítő módszereivel.
 
Különböző utak, különböző megoldások, mégis egy könyvbe kerültek bele. Nagyon mások vagyunk, pont így egészítjük ki egymást jól. A másságunkban benne vagy egyfajta összhang, ami a műben is érezhető az olvasók szerint. Nehéz átadni, hogy mit is mutat be pontosan ez a könyv. Annyi mindent átölel, megmutat a világról, segít eligazodni az útvesztőkben és többek között a harmóniáról is szól. Arról az útról, ahogyan el is érhető az.
 
 

KIADÁS

 
Riporter:
 
Nehéz volt ezt a kettősséget, különbséget összeegyeztetni? Hogyan adtátok ki végül a könyveteket? Ha jól tudom magánkiadásban jelentettétek meg közösen 2020. augusztus közepétől. Milyen egy ilyen készítési folyamat?
 
Viola és Irma:
 
Valahogy szépen gördült minden. Bár természetesen voltak buktatók, ám a könyv szinte együtt élt velünk. Végig tanított bennünket is a leckéire, s végül mindenki megtalálta a közös írásban a maga erősségét és azt alkalmazta. Nagyon izgalmas és tanulságos volt belülről látni és megélni magát a készítési folyamatot! Sok barátunk segített az írási, szerkesztési, lektorálási folyamatokban.
 
A könyv igazi csapatmunka eredménye! Mindenki mellettünk állt és támogatta ezt a könyvet már az első pillanattól kezdődően, amiért rendkívül hálásak vagyunk! A borítóhoz Viola édesanyja, Vacsi Marcsi készítette a festményt, a belső fejezetek illusztrációit pedig Irma lánya Fejes Fanni Mira rajzolta.
 
Egy fejezetet pedig nem is mi írtunk végül, Bogenfürst Viktor segített, mikor elakadtunk egy résznél. Közösen terveztük az arculatot, formátumot, borítót, hátlapot is. Nyomdát is mi választottunk, s közös összefogásból nyomtattuk ki a példányokat, melyeket honlapunkon keresztül lehet megrendelni, vagy személyesen nálunk megvásárolni.
 
A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember és ital

 

JÖVŐ

 
Riporter:
 
Ki ne szeretné megoldani a dilemmás döntési helyzeteit? Ebben a könyvben rengeteg olyan új nézőpontot és tanácsot kapunk ehhez, amire magunktól tényleg nagyon nem gondolnánk, pedig tényleg pofon egyszerűnek és természetesnek tűnnek. Tervezitek a folytatást?
 
Viola és Irma:
 
A történet egy nő életének egy szakaszáról szól picit női szemmel bemutatva fő buktatókat és krízishelyzeteket, valamint kivezető utakat is természetesen. Férfiak is nagyon szívesen olvassák ezt a könyvet, de lehetséges, hogy az ő nézőpontjukból is érkezik majd egy további regény, illetve a fiatalok felől is nagy az igény arra, hogy megismerhessék szélesebb körben ezeket az életbölcsességeket.
 
A honlapunkon (Megismeresek.hu, Horvathirma.hu) és a közösségi oldalainkon addig is folyamatosan tájékoztatjuk az érdeklődőket. Egyelőre a TÜKÖRVÉNY-hez kapcsolódóan is jönnek a további kérdések. Szeretnének író-olvasó találkozókat is azok, akik már olvasták és megszerették a művet. Ennek nagyon örülünk, hiszen nem titkolt célunk volt elgondolkodtatni és változtatásra ösztönözni az embereket, hogy egy olyan életet alakítsanak ki, amiben végre boldogabban élhetnek!
 
Riporter:
 
Gratulálok a könyvetekhez! Igazán egyedi módon készült, nagyon különleges élmény a történet és a tanulságok olvasása, a hatása is reméljük hasonlóan különleges lesz!
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >