Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Természet- és környezetvédelmi filmnap a Barátságban
Természet- és környezetvédelmi filmnap a Barátságban Nyomtatás E-mail
Írta: lLőrincz Miklós   
2020. szeptember 04.
Szemléletformáló természetismereti és környezetvédelmi filmek ingyenes vetítésére várja a diákokat szeptember 11-én, pénteken a székesfehérvári Barátság mozi. A filmnap célja, hogy moziba invitálja azokat a fiatalokat, akik szeretik a természetet és a filmeket, valamint kíváncsiak rá, hogy mi történik Magyarországon és a világban a természeti értékekkel.

 

 

A fehérvári művészmozi idén is csatlakozott az Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapokhoz, amelyet immár negyedik alkalommal rendeznek meg hazánkban. A Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál által szervezett esemény célja a magyar és a Kárpát-medencei lakosság, kiemelten a fiatalok elérése, megszólítása, figyelmük ráirányítása környezetünk érzékenységére, megóvására, kiemelkedő hazai és nemzetközi természet- és környezetvédelmi filmekkel, családi mozikkal.

Szeptember 11-én, pénteken délelőtt a Barátság mozi négy időpontban fogadja az iskola csoportokat – a jelentkezés módjáról és feltételeiről külön értesítették a fehérvári iskolákat. A vetítések 10.00, 11.00, 12.00 és 13.00 órakor kezdődnek, a következő műsorrend szerint:

10.00 Szolgalelkű óriások – Az elefántok és a turizmus kapcsolata – magyar dokumentumfilm, rendező: Csapó András

11.00 Szépséges sebhelyeink – magyar természetfilm, rendező: Keresztúri Ferenc

12.00 Csíki-havasok – magyar természetfilm, rendező: Juhász Ágota

13.00 Kalandjaim a parányok világában – magyar ismeretterjesztő film, rendező: Kollányi Ágoston

A Barátság mozi fontosnak tartja, hogy az ilyen és ehhez hasonló tematikus programokhoz kapcsolódó vetítések szervezésével lehetőséget kínáljon az intézmények számára az oktatás színesítésére, a tananyagon kívüli ismeretek megszerzésére. A filmek minősége, témája és hossza egyaránt alkalmassá teszi őket egy-egy tanóra helyettesítésére. 

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >