Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Jelentős adománnyal segítik a járvány elleni védekezést
Jelentős adománnyal segítik a járvány elleni védekezést Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. szeptember 04.
Újabb példamutató adományozásra került sor Székesfehérváron a koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében. A Masterplast Nyrt. 2.800 darab mosható védőmaszkot adott át a városnak, a Videoton Holding Zrt. pedig ötmillió forintot biztosít újabb húszezer maszk legyártására. A védőmaszkokat a városi intézményi ellátórendszer kapja – jelentette be dr. Cser-Palkovics András polgármester a Városháza Díszudvarán rendezett átadáson.

 

 

A koronavírus-járvány elleni védekezésből több cég kiveszi a részét Székesfehérváron, a társadalmi felelősségvállalás jegyében. Most egy újabb lépés történt ezen a közös úton a Masterplast Nyrt. és a Videoton Holding Zrt. jóvoltából.

„Megint egy nagyon szép példáját láthatjuk az összefogásnak. Hogy erre miért van szükség, azt jól mutatja, hogy mára 365-tel emelkedett a fertőzöttek száma, ami nagyon magas szám! A járvány második hulláma itt van Európában, Magyarországon és azon belül Székesfehérváron is. A maszkviselés nem kényelmes, de szükséges!” – fogalmazott dr. Cser-Palkovics András polgármester.

Köszönetét fejezte ki a Masterplast Nyrt-nek a 2.800 darab védőmaszkért, melyek első lépésként a Városgondnokság központi raktárába kerülnek, oda, ahol az összes egyéb védőeszközt tárolják. A logisztikai feladatok elvégzése után a következő hetekben igény szerint fogják szétosztani a maszkokat a szociális, az egészségügyi és az oktatási területen. Első lépésként csütörtökön a Kodolányi János Középiskola kap 100 darabot.

A városvezető megköszönte a Videoton Holding Zrt. 5 millió forintos felajánlását is, újabb 20 ezer darab maszk legyártására. Ezekből az eszközökből Székesfehérváron kívül jut Veszprém és Somogy megyébe is a cég működési helyszíneinek megfelelően.

„Bajban ismerszik meg a barát! A Masterplast egy nagyon komoly vállalkozássá nőtte ki magát a város gazdaságában, megjelenik a társadalmi felelősségvállalás terén is, a Videoton kezdeményezése pedig jól jelzi, hogy az Önkormányzat és az intézményrendszer nem marad egyedül!” – mondta a polgármester, majd köszönetét fejezte ki azért a kormányzati segítségért is, melynek köszönhetően tegnap az óvodáknak adtak át fertőtlenítőszer-csomagokat. Ezen kívül a Humán Szolgáltató Intézet tájékoztatása szerint az egészségügyi alapszolgáltatásban dolgozók is nagyon komoly támogatást kaptak védőfelszerelések tekintetében. 

A Masterplast Nyrt. támogatását Ács Balázs alelnök és Nagy Richárd nemzetközi marketing és PR vezető adták át a Városháza Díszudvarán, a Videoton Holding Zrt. részéről Ódry Anna PR és marketing vezető vett részt az eseményen.

Ács Balázs a támogatás fontosságát hangsúlyozta: „Székesfehérváriként nekünk is nagyon fontos, hogy az itt felhasználásra kerülő maszkok megvédjék az embereket attól, hogy komolyan megbetegedjenek. Nagyon bízom abban, hogy az eszközeink eredményesen szolgálják ezt a célt!” Az alelnök méltatta a Videoton Holding Zrt. együttműködését és bejelentette, hogy a támogatás újabb lépéseként a cégük 100 ezer darab védőmaszkhoz biztosít alapanyagot. Akár országos szinten is várják olyan vállalkozások jelentkezését, amelyek vállalják az eszközök legyártását.

A Masterplast-os védőmaszkokat Nagy Richárd mutatta be, mint mondta, az eszközök polipropilén műanyagból készültek tiszta, adalékmentes kivitelezéssel, a kényelmes fejgumizás megkönnyíti a tartós, órákon át tartó használatot. A maszk 60 fokos gépi mosással, szárítással, fertőtlenítőszerrel tisztítható, ugyanakkor nem ajánlatos a vasalása, mert az összeolvadás miatt veszíthet az átlélegezhető-képességéből. A maszknak két rétege van, melyek közé igény szerint egy plusz szűrőréteg is becsúsztatható.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >