Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Orondpusztára szerveztek kirándulást hátrányos helyzetű gyermekeknek
Orondpusztára szerveztek kirándulást hátrányos helyzetű gyermekeknek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2020. szeptember 07.
Önkormányzati pályázat segítségével látogathattak el hátrányos helyzetben élő gyermekek az orondpusztai tanyára. A kis csapat kirándulását az Öreghegyi Plébánia Karitász Csoportja szervezte meg.

 

 

Hátrányos helyzetben lévő családok gyermekeinek szervezett kirándulást Orondpusztára az Öreghegyi Plébánia Karitász Csoportja. A szervezet önkéntesei már tavasszal eltervezték, hogy meglepik a fiatalokat egy olyan kirándulással, mely középpontjában a természet áll, a gazdálkodói élet bemutatása, s mellette a szórakozás is.

"A kirándulás napján csoportunk tagjai a plébánia közösségi termében friss péksüteményből álló reggelivel és itallal fogadták a gyermekeket" – mesélt a nagy napról Szlobodáné Krisztina, a helyi Karitász csoportvezető-helyettese.

"Ahogy megérkezett a busz, nagy izgalommal indultunk el az orondpusztai tanya felé. A tervezett látogatást egy meglepetés programmal kezdtük. Lehetőségünk nyílt ugyanis arra, hogy megtekintsük a tanyától pár kilométerre lévő régészeti ásatást. Ezt a különleges alkalmat pedig persze, hogy meg kellett ragadnunk! Egy közel 1200 sírhelyből álló avarkori temető egyik szakaszát tárták fel a kutatók. A gyerekek, és mi felnőttek is ámulva figyeltük az elénk tárult múltat, hogy mi mindenre lehet következtetni a sírokból előkerült emberi csontokból és ékszerekből. A fiúknak főként az egyik halott mellé helyezett ló csontváza keltette fel az érdeklődését, melyet szépen felszerszámozva temettek el."

 

 

Az ásatás után jöhetett Orondpuszta, ahol vendégeket pár szabadon lévő ló fogadta – az egyik éppen csikóját szoptatta. Aztán jött Rufusz, a házörző és gazdája, aki bevezette a gyerekeket az állattartás rejtelmeibe.

A rövid oktatás után a kis csapat körbenézett a farmon: először a lovakat látogatták meg, majd a racka juhokat. A pónikhoz és a kecskékhez a vállalkozó kedvű gyerekek be is mehetett, hogy megetessék őket répával és almával, s így még közelebb kerüljenek hozzájuk. Persze a vizit alól nem bújhattak ki a baromfik és a sertések sem.

 

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2020/08/25/orondpusztara-szerveztek-kirandulast-hatranyos-helyzetu-gyermekeknek/

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >