Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Használjuk ki jobban a testvérvárosi kapcsolat lehetőségeit!
Használjuk ki jobban a testvérvárosi kapcsolat lehetőségeit! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 19.

ImageVargha Tamás szerint jobban ki kellene használnia Székesfehérvárnak és az itt lévő utazási irodáknak a testvérvárosi kapcsolatban rejlő lehetőségeket. A Társadalmi Kapcsolatok tanácsnoka a Hiemer-házban tartott sajtótájékoztatón fejtette ki ötleteit azzal kapcsolatban, hogy lengyel testvérvárosunk, Opole meghívót küldött április 23-ra, védőszentjének, St. Wojciech (Szent Adalbert) ünnepére.

Vargha Tamás elmondta: nagyon fontos lenne, hogy a testvérvárosokkal ne csak protokollális, a városvezetői szinten vegetáló kapcsolatunk legyen, hanem a lakosságot is bele kellene vonni a lengyel-magyar kommunikációba.

A tanácsnok több székesfehérvári utazási irodát is felkeresett, hogy megnézze, milyen ajánlatokat kínálnak ügyfeleiknek Opolébe, ám sehol sem talált olyan utazási csomagot, amely az említett célt szolgálná.

 

Image
Fotó: Temesvári Márta

Vargha Tamás úgy gondolja, nem az a lényeg, hogy évente egyszer elutazzon a városi delegáció Lengyelországba, s ugyanígy fogadja az onnan érkező küldöttséget, hanem, hogy az adott városokban élők kapcsolatba lépjenek egymással, s megismerjék a másik kultúráját, nemzeti értékeit.

Példaként említette Gyulafehérvárt, ahonnan egy olyan három napra szóló meghívást kapott Székesfehérvár, amely egy pavilon felállítását is magába foglalja – a standon városunk lehetőséget kap arra, hogy bemutassa gasztronómiai világát, helyi kincseit.

Vargha Tamás arra kéri az utazási irodákat, gondolják át a testvérvárosi utak tervét, a városvezetést pedig arra sarkallja, hogy próbálják meg kiaknázni e kapcsolatban rejlő társadalmi, kulturális és gazdasági lehetőségeket. – Ha kell, ő szívesen megosztja az ötleteit bárkivel!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >