Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Uzsonnára hívnak a fehérvári kerékpáros aktivisták
Uzsonnára hívnak a fehérvári kerékpáros aktivisták Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2020. szeptember 08.
Kerékpáros Uzsonnára várják szeptember 9-én a kétkerekűvel közlekedőket Székesfehérváron, a Palotai Kapu téren. A programot idén is a Magyar Kerékpárosklub Székesfehérvári Területi Szervezete rendezi meg.

 

 

Évek óta összefognak szeptemberben és tavasszal a Magyar Kerékpárosklub önkéntesei, területi szervezetei és támogatóik az ország számos pontján, hogy reggelivel vagy uzsonnával kínálják meg a bicikliseket.

Így Székesfehérváron is megvendégelik a kerékpárosokat szeptember 9-én, 15 órás kezdettel az Alba Plaza előtti téren.

A program fő célja, hogy népszerűsítsék ezt az egyszerű, olcsó, gyors közlekedési eszközt. (Az év eleji megmozdulás a vírushelyzet miatt elmaradt.)

 

 

A fehérvári klub 2014-ben csatlakozott a kezdeményezéshez.” – tudtam meg Pirik Gyulától, aki három éve segíti az egyesület munkáját – „A program fő szervezője az elnökünk, Pásztor László, valamint az egyik tagunk, Zsihovszky Gábor. Eleinte reggelivel vártuk a kerékpárosokat, ám egy idő után áttértünk az uzsonnára. Ennek oka az volt, hogy az emberek nagy része reggel siet a munkába, s kevesen tudtak időt szakítani arra, hogy megálljanak a pavilonunknál. Délután viszont mindenki nyugodtabban karikázik, és szívesebben időzik el nálunk. Nem mellékes persze az sem, hogy mi, a vendéglátók is aktívan dolgozó emberek vagyunk, így nekünk is szerencsésebb a délutáni időpont, amikor nagyobb létszámmal, s hatékonyabban tudunk az emberek rendelkezésére állni. Támogatóinknak köszönhetően idén 400 adag finomsággal készülünk: túró rudival, üdítővel és kakaós csigával.”

 

 

Eleinte 50-100 adag finomsággal készült a klub, ám az érdeklődés olyannyira megnőtt, hogy tavaly már három óra leforgása alatt elfogyott a bekészített 400 adag. Ez azt is mutatja, hogy évről-évre egyre többen pattannak nyeregbe és választják mindennapi közlekedési eszköznek a kerékpárt.

 

 

A cikk foyltatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2020/09/08/szeptember-9-en-uzsonnara-hivnak-a-fehervari-kerekparos-aktivistak/

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >