Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Megújul a Mártírok útja csapadékcsatorna II. szakasza
Megújul a Mártírok útja csapadékcsatorna II. szakasza Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2020. szeptember 14.
Megkezdődött a Mártírok útja csapadékcsatorna II. szakaszának felújítása. Székesfehérvár Önkormányzata 456,47 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással valósítja meg a Raktár utcától a Seregélyesi útig tartó beruházást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében. Minderről a helyszínen tartott sajtótájékoztatón számolt be a város polgármestere, dr. Cser-Palkovics András.

 

 

Székesfehérvár Önkormányzata a TOP-6.3.3-16 „Városi környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések” felhívás keretében „Mártírok útja csapadékcsatorna felújítása II. szakasz” címmel nyert 456.473.000,- Ft támogatást. Ennek köszönhetően megújul a Mártírok útja fel nem újított szakasza a Raktár utcától a Seregélyesi útig. 2014-ben nem volt forrás az út alatti közművek cseréjére, most a mintegy 456 millió forintból, uniós forrásból megvalósuló fejlesztés ezt tartalmazni fogja. Így a teljes közműcserén túl az útburkolat szerkezete is megújul, emelte ki a város polgármestere a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester hozzátette, bár a munkaterület átadása a hónap elején megtörtént, a kivitelezőt arra kérték, hogy várja meg a munkálatokkal a Balatoni út felújításának befejezését. A Mártírok útján a Raktár utcától a Seregélyesi útig tartó szakaszon a munkálatok idején biztosítják a folyamatos közlekedés lehetőségét, de természetesen lesz olyan időszak, amikor forgalomkorlátozások lesznek. A Mártírok útján megvalósuló beruházás várhatóan 2021 tavaszán fejeződik be, és ezt követően a város egyik legfontosabb gyűjtőútja zavartalanul szolgálja majd a közlekedőket.

Az európai uniós támogatás felhasználásával a Mártírok útja rossz állapotú csapadékcsatorna -hálózatának rekonstrukciójára kerül sor. A cél az, hogy a meglévő, elválasztott rendszerű csapadék-elvezető hálózat fejlesztésével megfelelő legyen a területen a csapadékvíz elvezetése. A beruházás során mintegy 680,70 folyóméter vezetéket építenek ki a szükséges csatlakozó bekötésekkel, tisztítóakna, hordalékfogós víznyelőakna beépítésével. A pályázat tartalmazza a csapadékcsatorna-hálózat építéssel közvetlenül érintett, a beruházás során sérült közúthálózat burkolat-, járda-, parkoló-, kapubejáró felületek helyreállítását. A kivitelezés tervezetten 2021 tavaszán elkészül. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >