Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Az új bizottsági struktúra nagyon lojális és tükrözi az erőviszonyokat
Az új bizottsági struktúra nagyon lojális és tükrözi az erőviszonyokat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 20.

ImageAz Otthonteremtő Program és a Rácz Szálló értékesítése jelentette a Vagyongazdálkodási Bizottság tegnapi ülésének két sarkalatos pontját. E két téma ugyanis olyan jogi problémákat vetett fel, amelyek mielőbb megoldásra szorultak. A Bizottság új elnöke, Gál Péter szerint a jelenlegi bizottsági struktúra nagyon lojális és jól tükrözi azokat az erőviszonyokat, amelyek Székesfehérvárt és egész Magyarországot jellemzik.

Gál Péter honlapunknak elmondta: az elmúlt időszak történései közül a legrégebbi – jelentős – dátum novemberre tehető, amikor az SZDSZ nem fogadta el a polgármester által beterjesztett költségvetési koncepciót. Ez már jelezte, hogy eltávolodtak egymástól a szociálliberális koalíció tagjai. Ez csúcsosodott ki akkor, amikor a Polgári Frakció és a Frakciót támogató független képviselők mellett az SZDSZ tartózkodásával együtt megbukott a költségvetés.

Akkor már tudni lehetett, hogy a Közgyűlést alkotó MSZP-SZDSZ koalíció teljesen szétbomlott és az MSZP-n belül is nagy belső feszültségek vannak, hogy káosz és válság uralkodik. Ezt követően készítette el a Polgári Frakció a módosító csomagot – amely már figyelembe vette a város pénzügyi lehetőségeit -, s ezt fogadták el az új többség szavazataival.

 

Image
.

S mivel egy új többség alakult ki, sor került a Szervezeti és Működési Szabályzat, illetve a Bizottsági Struktúra átalakítására is. Ez a jelenlegi struktúra Gál Péter szerint nagyon lojális és jól tükrözi a mai erőviszonyokat. Talán még túlreprezentáltnak is tekinthető. Gál Péter nem ért egyet Knizse Gyulával, aki azt a kijelentést tette, hogy az új többség vezeti a várost és az új többség felelős Székesfehérvárért.

Le kell szögezni, hogy a város irányításáért mindig a megválasztott polgármester, azaz most Warvasovszky Tihamér felelős. Az alpolgármesterek pedig szintén szocialisták: Pénzes Mihály az MSZP, Csapó Csilla pedig az SZDSZ berkeiből került ki. Az MSZP tehát egyáltalán nem nevezhető „alulreprezentáltnak”. Főleg, ha arra gondolunk, hogy az MSZP csődbe juttatta Magyarországot és Székesfehérvárt is. Ha a gazdasági teljesítményeket nézzük, akkor még túl sok pozíciót is kaptak.

„Tisztább képet kapnánk, ha az alpolgármesterek önként lemondanának pozíciójukról.” – mondta Gál Péter, majd határozottan cáfolta, hogy a Polgári Frakció bármiféle együttműködést is kívánna kötni az SZDSZ-szel. Kijelentette, hogy amennyiben a polgári oldal paktumot köt, a Jobbik kilép a Frakcióból. Ez azonban nem fog megtörténni, mert minden ilyen egyezségre vonatkozó híresztelés csupán politikai lufi.

 

Image
Fotó: Temesvári Márta

És most vissza az új bizottsági struktúrához: Gál Péter a Sportbizottsági elnöki tisztséget felváltotta a Vagyongazdálkodási Bizottság vezetésére, ám Sportbizottsági tagként továbbra is segíti a Sportbizottság működését. (Helyét Horváth Miklós Csaba vette át.)

Az új pozícióját nagy kihívásnak tekinti, amely óriási felelősséggel jár. (Emlékezzünk rá, hogy e Bizottság 1998 óta az SZDSZ irányítása alatt állt!) Jelenleg ismerkedik e területtel, s reményei szerint a közeljövőben megkapja majd a városi vagyonleltárt, hiszen felelősséggel csak úgy tud dolgozni, ha tisztában van azzal, milyen városi vagyonleltárakat terheli zálogjog hitelfelvételekhez és kötvénykibocsátásokhoz kapcsolódóan

Kapcsolódó cikkünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=2710&Itemid=31

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >