Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Megszépült a Mária-szobor környéke Máriavölgyben
Megszépült a Mária-szobor környéke Máriavölgyben Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2020. szeptember 18.
A vasárnapi Mária-napi zarándoklatra készülve az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület Öreghegyi Klubjának szorgos tagjai tették rendbe a Mária-szobor környékét tegnap délelőtt. A nyugdíjas szervezet rendszeresen vállal környezetszépítő akciókat, így évente kétszer a Bory teret, a Mária-szobor és a Donát-kápolna környékét megtisztítják az eldobált szeméttől, összegyűjtik a gallyakat, hogy tiszta és rendezett legyenek a turisták és a székesfehérváriak által egyaránt kedvelt kirándulóhelyek.

 

 

Immár több éve az Öreghegyen több civil és nyugdíjas szervezet vállal rendszeresen környezetszépítő akciókat, hogy valóban a város gyöngyszeme legyen ez a városrész. Évente kétszer az Öreghegyi Nyugdíjas Klub tagjai rendbe teszik a Bory teret, a Donát-kápolna, valamint a Máriavölgyben lévő Mária-szobor környékét.

"Nagy öröm, hogy Öreghegyen olyan segítő és tettre kész közösségek vannak, amelyek a forgalmas tereket, a turisták által látogatott helyeket minden évben kétszer megtisztítják, hogy mindig szép legyen, és tisztán várja az ideérkezőket." - mondta Östör Annamária önkormányzati képviselő, majd hozzátette: A közelmúltban egy elszáradt diófát kellett kivágni, törzséből egy kis asztalt alakítottak ki.

A letörött gallyakat összeszedték a nyugdíjas klub tagjai, valamint kitakarították az ágyásokat. A padokat a Városgondnokság munkatársai festik újra a héten, így a terület teljesen megszépül vasárnapra. Szeptember 20-án 16.30 órakor indul az Öreghegyi Plébániától a Mária-zarándoklatot a szoborhoz.

A szervezők azt kérik, hogy a zarándoklat során mindenki tartsa be a mindenkori járványügyi szabályokat!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >