Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Elindult a Virágos Székesfehérvár pályázat
Elindult a Virágos Székesfehérvár pályázat Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2020. szeptember 22.
Lehet már pályázni a Virágos Székesfehérvár programban. A növényültetési pályázattal már tizenegy éve támogatja a fehérváriak parkosítási törekvéseit Székesfehérvár Önkormányzata és Székesfehérvár Városgondnoksága. Az előkerteket, ablakokat, balkonokat díszítő virágokra október másodikáig lehet pályázni, a növényeket jövő év tavaszán osztják ki. Újdonság, hogy a családi házban élők idén komposztkeretre és vadvirágos magkeverékre is pályázhatnak.

 

 

Egyre többen kapcsolódnak be a vonzóbb városkép kialakításába ingatlanjaik virágosításával. Szép példák vannak lakótelepeken kialakult kertészkedő közösségekről, akik a házuk előtti területet színes, pihenésre alkalmas kertté alakították át. Gyönyörű látványt nyújtanak a pályázaton kapott, dúsan virágzó muskátlik és petúniák az ablakok, erkélyek virágtartóiban.

A virágosabb, zöldebb Székesfehérvárért immár tizenegyedik éve ír ki növényültetési pályázatot Székesfehérvár Önkormányzatával együttműködve Székesfehérvár Városgondnoksága. A 2011-ben indított pályázat első évében mindössze 139 jelentkező volt. A kezdeményezés sikerét pedig mi sem bizonyítja jobban, minthogy évről-évre gyors ütemben növekszik a résztvevők száma. Tavaly ősszel 4203 pályázat érkezett a Virágos Székesfehérvár kiírásra, és több mint 214 ezer tő növényt osztott ki a Városgondnokság.

A mától induló pályázaton az intézmények és társasházak mellett a családi házban lakók, valamint az erkélyeket, ablakokat szépíteni vágyók is indulhatnak. Újdonság, hogy a családi házban élők idén komposztkeretre és vadvirágos magkeverékre is pályázhatnak.

A pályázatot 2020. október 2-ig lehet benyújtani a www.varosgondnoksag.hu/viragosfehervar  oldalon.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >