Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Korlátozások a Vörösmarty Mihály Könyvtárban
Korlátozások a Vörösmarty Mihály Könyvtárban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. szeptember 21.
A koronavírus-járvány második hulláma megérkezett, a járvány ütemének lassítása mindannyiunk közös felelőssége. Éppen ezért szigorú intézkedéseket vezetett be az Önkormányzat a városi fenntartású intézmények és gazdasági társaságok vonatkozásában, a járvány második hullámának megfékezésére. Minden előírás célja a maszkviselés és a biztonságos távolságtartás garantálása, ezzel védve a munkavállalók és a látogatók egészségét. A Vörösmarty Mihály Könyvtár a következő korlátozásokat vezeti be épületeiben és szolgáltatásaiban:

 

 

A könyvtárhasználók és a munkatársak biztonsága érdekében kérik, hogy a könyvtárat ne látogassa, aki koronavírussal fertőzött, aki a koronavírusos megbetegedés tüneteit mutatja, vagy az elmúlt 10 napban ilyen személlyel kapcsolatba került! Lázasan, betegen kérik, senki ne menjen be a könyvtárba!

A könyvtár épületeibe történő belépéskor és a szabadpolcon elhelyezett dokumentumok kézbevétele előtt kérik a látogatókat, hogy használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket. A könyvtárban történő tartózkodásuk alatt kérik, mindvégig használjanak az orrot és szájat teljes egészében eltakaró maszkot vagy sálat.

A társadalmi távolságtartás szabályai miatt egyszerre, egy időben, korlátozott számú olvasó tartózkodhat a könyvtárban, maximálisan 30 perc időtartamban. A kölcsönzés gyorsítása és a fizikai kontaktusok csökkentése érdekében kérik az olvasókat, ha tehetik, használják online szolgáltatásaikat: kölcsönzési határidők online hosszabbítása, könyvek online foglalása.

Lehetőséget biztosítanak arra is, hogy az olvasók által e-mailben vagy telefonon kért dokumentumokat előkészítik, és előre egyeztetett időpontban adják át a könyvtárban. A számítógépeket korlátozott számban, korlátozott ideig használhatják. A használat utáni fertőtlenítésről a kollégák gondoskodnak.

A visszahozott könyveket 48 órára karanténba helyezik, ezek használatára csak a biztonsági idő letelte után van ismét lehetőség. Mivel a visszavétel adminisztrációja a karantén miatt csúszik, a dokumentumok kölcsönzési határideje esetenként lejárhat, így előfordul, hogy felszólító levelet fognak kapni az olvasók. Sajnos, ennek a folyamatnak a leállítására nincs lehetőség, így azt kérik az olvasóktól, hogy ebben az esetben a felszólító levelet ne vegyék zaklatásnak, a késedelmi díjat természetesen nem kell megfizetniük.

A Központi Könyvtárból heti egy alkalommal továbbra is házhoz viszik a kért dokumentumokat. A kéréseket telefonon, illetve elektronikus levélben fogadják. Újra igénybe vehető a könyvtárakban a fiókközi kölcsönzési szolgáltatás, a kéréseket heti egy alkalommal teljesítik.

Rendezvényeiket a járványügyi helyzetre való tekintettel, minden esetben az aktuális utasításoknak megfelelően, a szükséges védelmi intézkedések maximális figyelembevételével szervezik meg. Az ott tartózkodók létszámát korlátozzák.

Gyermekfoglalkozást csak abban az esetben vállalnak, ha a csoport létszáma nem haladja meg a 15 főt, mert így a résztvevőket megfelelő távolságban tudják leültetni.

A könyvtár dolgozói köszönik a megértést és az együttműködést valamennyiünk egészségének megőrzése érdekében!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >