Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Az őrült spanyol - egy világjárvány margójára
Az őrült spanyol - egy világjárvány margójára Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2020. szeptember 22.
Száz éve fejeződött be a spanyolnátha járvány, ami a Föld minden szegletében pusztított. Ennek a történetét és a helyi érintettséget tárja föl Szima Viktória Az őrült spanyol című előadása szerdán a Fekete Sas Patikamúzeumban. A program regisztrációköteles a létszámkorlát miatt.

 

 

Az őrült spanyol - egy világjárvány margójára című előadásra várják szerdán az érdeklődőket a Fekete Sas Patikamúzeumban. Az „őrült spanyol” nem más, mint a spanyolnátha, ami a múlt század elején több hullámban érkezett, és az összes földrészt érintette: a világ lakóinak talán a 40 %-át is megbetegítette, és elképzelhető, hogy 100 millió halálos áldozata volt. Szima Viktória segédlevéltáros a 100 éve véget ért járvány történetét foglalja össze, kitérve arra is, hogyan vészelték át az 1918-1920 közti időszakot Fejér megyei lakói.

A rendezvény szeptember 23-án, szerdán 16 órakor kezdődik a Fekete Sas Patikamúzeumban. A programra a létszámkorlát miatt előzetesen kell jelentkezni a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges  e-mail címen.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >