Kezdőlap arrow Kultúra arrow Tárva vár a múzeum!
Tárva vár a múzeum! Nyomtatás E-mail
Írta: SZIKM Kommunikáció   
2020. szeptember 23.
Megújult múzeumpedagógiai kínálattal várja látogatóit ez év őszétől a Szent István Király Múzeum. A Hetedhét Játékmúzeumban, Gorsiumban és a Fekete Sas Patikamúzeumban is színes, izgalmas foglalkozásokat kínálnak a gyermekeknek óvodáskortól középiskolás korig.

 

 

Idén ősztől a Szent István Király Múzeum megújult múzeumpedagógiai kínálattal várja a látogatókat. Kiállításaikban szeretettel és nagy szakértelemmel várják a múzeumpedagógusok a gyerekeket, óvodástól középiskolás korig, legyen szó tanóráról, foglalkozásról vagy osztálykirándulásról. A különböző tanórák anyagához számos kapcsolódási lehetőséggel élményszerűen, izgalmasan tanulhatnak a gyerekek történelmi helyszíneken, egyedülálló alkotások között.

Többek között a Hetedhét Játékmúzeumban Egy nap a babaházban címmel óvodások számára kínálnak elfoglaltságot, amely látássérült gyermekek számára is elérhető. A Gorsium Régészeti Parkban Lennél te is Ceasar legiosa? című foglalkozáson testközelből vizsgálhatják meg a gyerekek a legionarius menetfelszerelést, és számos érdekes, izgalmas kérdésre kaphatnak választ. A Fűben-fában orvosság sorozat keretében pedig a Fekete Sas Patikamúzeumban gyógynövényekkel ismerkedhetnek, bepillanthatnak a patikusmesterség rejtelmeibe, és latin feliratú fiókokban kutakodhatnak az érdeklődő diákok.

A múzeum teljes múzeumpedagógiai kínálatáról a weboldalon a www.szikm.hu/muzeumpedagogia/  oldalon tájékozódhatnak, ahol részletes leírás található minden foglalkozásról.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >