Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow 45 éves az Öreghegyi Nyugdíjas Klub
45 éves az Öreghegyi Nyugdíjas Klub Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2020. szeptember 24.
Megalakulásának 45. évfordulóját ünnepli az idei évben az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület Öreghegyi Klubja. A város legnagyobb, 112 tagot számláló klubját e jeles alkalomból emléklappal köszöntötte Székesfehérvár polgármestere. Az összetartó, baráti közösség a klubprogramok szervezésén túl tevékenyen részt vesz a város közösségi életében is.

 

 

Az Öreghegyi Nyugdíjas Klub 45 évvel ezelőtt alakult meg Géró Gézáné vezetésével, 12 fő részvételével. Ő 1990-ben adta át a stafétabotot Endl Imrénének, aki 2009-ig töltötte be e tisztet. Annus néni vezetése alatt száz fölé emelkedett a taglétszám, s vált a város egyik legnépesebb klubjává. 2009 és 2011 között Nagy Tiborné volt a klubvezető, tőle vette át a feladatokat Kiss Lászlóné. A klub alapító tagja az Alba Regia Nyugdíjas Egyesületnek, és jelenleg a legnagyobb létszámú klubja is egyben, 112 fős tagságával. Mint azt Kiss Lászlóné Katitól, a klub jelenlegi vezetőjétől megtudtuk, a legfiatalabb 58, a legidősebb klubtagjuk 93 éves. A klubot közel félévszázada alapítók közül négy személynek ma már a gyermekei is tevékeny nyugdíjas tagjai a civil szervezetnek.

A klubvezető elmondta, foglalkozásaikat hetente az Öreghegyi Közösségi Házban tartják. Az ott folyó klubélet kiemelkedően sokrétű, szeretik az irodalmat, a kirándulásokat. Rendszeres résztvevői a városi nyugdíjas vetélkedőknek és sportversenyeknek. Az idei évben a koronavírus-járvány miatt a nagyrendezvények elmaradtak, ám a tagok a közösségi oldalon, telefonon, e-mail-en keresztül tartották a kapcsolatot, és az egészségügyi előírások betartásával szerveztek közös szabadidős programokat szellemi és testi egészségük megőrzése érdekében. Tevékenyen részt vállalnak lakókörnyezetük szépítésében. Évente kétszer rendbe teszik a Bory teret, a Mária-szobor és a Donát-kápolna környékét.

A mai születésnapi ünnepségen Székesfehérvár polgármestere és a város nevében Östör Annamária, Deák Lajosné és Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselők köszöntötték a klub tagjait, és adták át közösen a polgármesteri elismerő oklevelet. A délutáni program az egykori összejöveteleket, kirándulásokat, barátokat megörökítő fényképek nézegetésével, jó hangulatú beszélgetéssel, visszaemlékezésekkel folytatódott.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >