Kezdőlap
Véradásra hívják a fehérváriakat a civilek október 6-án Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó, Simon Rita   
2020. szeptember 24.
Harmadik alkalommal szervez Civil véradást a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ Székesfehérváron október 6-án. A biztonságos véradás érdekében arra kérik a jelentkezőket, hogy előzetesen regisztráljanak, illetve csak egészséges, két héten belül külföldön nem járt, vírusfertőzöttel kapcsolatban nem állt lakosok jelentkezését várják.

 

 

A Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága kezdeményezésére harmadik alkalommal kerül sor a Civil véradás elnevezésű országos programra. Az esemény megszervezésében részt vesznek a civil központok és a vérállátó szolgálatok dolgozói. A fehérváriakat a Fehérvári Civil Központban várják október 6-án, kedden 14-17 óra között.

Szontaghné Kovács Erika
, a Fehérvári Civil Központ munkatársa köszönetet mondott Östör Annamária egészségügyi, sport és társadalmi fenntarthatóság tanácsnoknak, hogy a törekvésekben a civilek mellé áll, majd ismertette a legfontosabb információkat. A vírushelyzet miatt fontos a véradás folyamatosságának biztosítása: a véradók és a vért kapó betegek egészségének védelmében az OVSZ megelőző intézkedésként bevezette, hogy a véradásra regisztrálni kell a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges email címen, vagy a 30/356-2610-es telefonszámon.

A véradás fontosságát hangsúlyozta, és az Önkormányzat támogatását fejezte ki Östör Annamária: arra kérte a lakosokat, jöjjenek el minél többen, mert a vér az egyetlen olyan dolog, amit a tudomány jelenlegi állása szerint nem lehet mesterségesen előállítani.  A székesfehérvári egészségnapok tapasztalataiból elmondta, hogy a járványhelyzet miatt bevezetett regisztrációs rendszer bevált, úgyhogy a továbbiakban is alkalmazni fogják.

Szücsné Szigeti Hedvig
, a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezetének igazgatója a rendkívüli helyzettel kapcsolatban kiemelte, hogy az érkezőknek be kell tartaniuk a 1,5-2 méteres távolságot, és maszkot kell viselniük. A véradók hőmérőzésen fognak átesni, és mindenki saját tollat kap a papírok kitöltéséhez. Csak olyan 18-65 éves, minimum 50 kg testsúlyú lakosok jelentkezését várják, akik egészségesnek érzik magukat, az elmúlt 14 napban nem tartózkodtak külföldön, és nem álltak kapcsolatban fertőzött emberrel. Felhívta a figyelmet, hogy a véradás előtt mindenki bőségesen egyen, illetve fogyasszon sok folyadékot.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >