Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Nemzeti Minőség Díjat kapott a Kodolányi János Főiskola
Nemzeti Minőség Díjat kapott a Kodolányi János Főiskola Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 21.

ImageA hazai felsőoktatási intézmények között elsőként a Kodolányi János Főiskola kapta meg a Nemzeti Minőség Díjat. Szondy Réka sajtóreferenstől megtudtuk, hogy ezzel az elismeréssel az intézmény immár 9 hazai és nemzetközi minőség díjjal rendelkezik, mely egyedülálló a magyar oktatási rendszerben. Az elismerést a Parlamentben tegnap Dr. h.c. Szabó Péter PhD, a KJF rektora vette át Dr. Molnár Károly Kutatás-fejlesztésért felelős tárca nélküli minisztertől és Mester Zoltántól, a Nemzeti Minőségi Díj Bizottság elnökétől.

A Kodolányi János Főiskolának ez immár a második elismerése az Európai Minőségmenedzsment Alapítványtól (European Foundation for Quality Management, röviden EFQM), hiszen a főiskola a mostani legmagasabb fokozatú Nemzeti Minőség Díj elnyerése előtt már 2006- ban Elismerés a Kiválóságért (Recognised for Excellence) elismerő oklevélben részesült.

Az Európai Minőségmenedzsment Alapítvány (European Foundation for Quality Management, EFQM) immár 10 éve díjazza a hazai cégek, szervezetek minőségi munkáját. Az EFQM különböző európai elismerési szintjeit angol vagy magyar pályázattal 1999 óta 82 magyar szervezet (33 Elkötelezettség, 37 Elismerés, 12 Döntős-Díjas-Fődíjas) nyerte el.

A Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület, az EFQM Magyar Nemzeti Partnerszervezete által szervezett rendezvényen tegnap 12 szervezet és gazdasági vállalkozás vehetett át különböző elismeréseket a Parlamentben: a Nemzeti Minőségi Díjat, az Elismerés a Kiválóságért és az Elkötelezettség a Kiválóságért európai elismeréseket, valamint európai kiváló eredményeket elismerő Miniszterelnöki oklevelet.

Az európai rendszeren alapuló értékelési folyamat eredményeként a 2008. évben Nemzeti Minőségi Díjban részesült: Kis- és közepes méretű termelő vagy szolgáltató szervezet kategóriában a Miskolci Hőszolgáltató Kft., Miskolc és Közszolgáltatói szervezet kategóriában a Kodolányi János Főiskola, Székesfehérvár.

Image
Fotó: KJF

„Napjainkban a folyamatos fejlesztés és a szervezetek versenyképességének javítása jelent kitörési lehetőséget. Ennek kulcsfontosságú eleme a minőség, a szervezeti kiválóság, melynek nemzetközileg elfogadott mércéje az 1996-ban miniszterelnöki rendelettel alapított Nemzeti Minőségi Díj.” – mondta el megnyitó beszédében Mester Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium versenyképességért felelős szakállamtitkára, a Nemzeti Minőségi Díj Bizottságának elnöke.

„A díjazott szervezetek folyamatos tanulási, fejlesztési és innovatív tevékenységei, képességei biztosítják az egyre javuló eredményeket és a versenyben maradást. Gratulálunk az európai eredményekhez és bíztatjuk a magyar nyerteseket az európai megmérettetésre is.” – emelte ki Dr. Molnár Károly, Kutatás-fejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter.

„A Magyar Minőség Díj egy újabb igazolása annak, hogy jó úton járunk. Hervainé dr. habil. Szabó Gyöngyvér tudományos rektorhelyettes által vezetett Minőségi és Akkreditációs Központ irányításával a Kodolányi János Főiskola folyamatosan azon dolgozik, hogy diákjai, tanárai, munkatársai minőségi környezetben, minőségi folyamatokkal valódi értéket teremtsenek. Minden megmérettetésen mindig a legjobbak között szerepel a KJF, immár a kilencedik független minőség díjat vehettük át ma.” – mondta el büszkén Dr. h.c. Szabó Péter PhD, a Kodolányi János Főiskola rektora.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >