Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Új LED-fallal gazdagodott a város az öttusaszövetségnek köszönhetően
Új LED-fallal gazdagodott a város az öttusaszövetségnek köszönhetően Nyomtatás E-mail
Írta: Somos Zoltán   
2020. szeptember 28.
Versenyrendezésben és események közvetítésében is használható nagy LED-falat vásárolt az EMMI által támogatott pályázaton a Magyar Öttusa Szövetség. A harminc négyzetméteres kivetítő a számos öttusa világversenynek otthont adó Székesfehérvár tulajdonába került, avatását szombaton tartották az uszoda előtt.

 

 

A 2019. évi, tizenhat kiemelt sportág létesítményfejlesztésének támogatását szolgáló projekt keretein belül a Magyar Öttusa Szövetség pályázatot adott be egy kivetítő vásárlásához. Mivel a MÖSZ rendszeresen rendez hazai és nemzetközi versenyeket a Bregyó-közi Atlétikai Centrumban Székesfehérváron, a szövetség egy állandó, többfunkciós eredményjelző tábla megvásárlását látta célszerűnek. Ez a versenyrendezési költségeket csökkenti, hiszen kevesebb LED-falat kell bérelni a versenyek idejére, és a város is szívesen használná évközben más események alkalmával. A megvásárolt többfunkciós kijelző nem csupán az eredményközlésre alkalmas, hanem nagyképernyős versenykövetésre és természetesen a visszajátszások, lassítások bemutatására is.  

Bár első körben a Bregyó-közi sportcentrumba tervezték az LED fal felállítását, végül egy olyan eszközt sikerült beszerezni, melyet a város szinte minden rendezvényén tudja használni. Ennek avatását a Csitáry G. Emil Uszoda előtt tartották, miközben az uszodában országos kéttusa verseny zajlott éppen. Ennek eseményeit már az új kivetítőn követhették a szülők és egyéb szurkolók, akiknek a vírushelyzetben tilos volt belépni az épületbe. Mészáros Attila alpolgármester mondott köszönetet az öttusa-szövetségnek. „Mindig kiváló kapcsolatot ápolt a város, a Volán szakosztálya és a Magyar Öttusa Szövetség. Ezt számos Fehérváron rendezett világverseny bizonyította. A szövetség elnökségében jelenleg is benne vagyunk Vörös Zsuzsannával, és a jó kapcsolatnak újabb bizonyítéka ez a LED-fal. Harminc négyzetméteres, bárhol felállítható, több városi eseményen is tudjuk majd használni, reményeink szerint például jövőre a Királyi Napokon. Köszönettel tartozunk Bretz Gyula elnök úrnak, hogy a negyvenmillió forintba kerülő eszköz a Városgondnokságon keresztül a város tulajdonába kerülhetett” – mondta az alpolgármester.

A LED-fal avatásán a szövetséget Vörös Zsuzsanna általános alelnök (egyben a Volán Fehérvár szakosztály-igazgatója) és Gallai István főtitkár képviselte. Vörös Zsuzsanna elmondta, a jelenlegi nehéz helyzetben is bizakodnak, hogy később nagy versenyeken is használhatják a kivetítőt. „Most egy utánpótlás-verseny megszervezése is nehéz feladat, az edzéseken is figyelembe kell vennünk a vírushelyzet miatti szabályokat és persze sok szülő is aggódik. De bízunk benne, hogy nemsokára ismét lehetnek nagy versenyek, és akár az olimpia idején is összejöhetnek Fehérváron a szurkolók, hogy a felállított kivetítőn együtt szurkolhassanak a mieinknek!”

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >