Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A bajnoki cím a tét Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. március 21.

ImageAz Alba Volán jégkorongozói amennyiben legyőzik az UTE csapatát szombaton este Székesfehérvárott, sorozatban hetedik bajnoki címüket ünnepelhetik. Ehhez azonban a lila-fehéreknek is lesz egy-két szava. - Egy győzelem választja el az Alba Volánt attól, hogy története tizedik bajnoki címét zsebelhesse be. Elbizakodottságra azonban semmi ok, hiszen az UTE legutóbbi vendégjátéka alkalmával borsot tört csapatunk orra alá.

Azóta azonban történt egy és más. Csütörtökön, a Megyeri úton az Alba Volán ismét az osztrák ligában megszokott játékkal rukkolt elő: fegyelmezetten, célszerűen és gyorsan hokiztak a fehérvári fiúk. Ennek egyenes következményeként a fővárosiak egyetlen gólt sem tudtak lőni, kaptak viszont ötöt.

Végre összezárták a sorokat a srácok - csapatként működtek. Ha sikerül ugyanezeket az erényeket csillogtatni, jó eséllyel lezárul a bajnoki döntő idei sorozata. Ehhez azonban elengedhetetlen lesz a közönség buzdítása. A szezonban szinte mindig telt ház volt a fehérvári jégcsarnokban, remélhetőleg most sem lesz másként.

Énekes Lajos vezetőedző ugyan egy-kétszer felemelte a szavát a pénteki edzés alkalmával, mégis alapjában véve elégedett volt a játékosokkal, és kiemelte a csapat hangulatában beállt pozitív változást. "A csütörtöki győzelem utáni edzésen érezhetően felszabadultan, jó kedélyűen végezték a feladatokat a srácok. Ez azonban nem lépte túl az ilyenkor megszokott mértéket." - mondta a mester.

A sorok végleges összeállítása csak a szombat délelőtti foglalkozás után dől el, igazából egy kérdés van: a legutóbb remekül játszó Tóth Adriánra milyen feladatok várnak, mennyi jégidőt kap majd. Egy dolog azonban már biztos: ha megnyeri a bajnokságot az Alba Volán, a tavalyi évhez hasonlóan idén sem lesz ünneplés az Országalmánál.

Az előző esztendőben új hagyomány teremtődött, ezúttal is egy sörsátor kerül felállításra a jégcsarnok parkolójában abban az esetben, ha aranyérmet akasztanak a fehérvári hokisok nyakába.

 

Alba Volán - Újpesti TE OB I döntő, ötödik mérkőzés

Székesfehérvár, 2009. március 21. 18:00

Játékvezetők: Falkner (AUT), Bedő, Németh.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >