Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Duális képzési együttműködést kötött az Óbudai Egyetem és az Echo Zrt.
Duális képzési együttműködést kötött az Óbudai Egyetem és az Echo Zrt. Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2020. október 09.
Az elméleti és a gyakorlati oktatást ötvöző duális felsőoktatási képzésről kötött együttműködési megállapodást az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a székesfehérvári Echo Network Koordinációs, Beruházó és Finanszírozó Zrt. A felsőoktatási intézmény és a gazdasági szervezet képviselői a Titkok Házában, sajtónyilvános eseményen írták alá a közös munkáról szóló dokumentumot.

 

 

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és az Echo Koordinációs, Beruházó és Finanszírozó Zrt. évek óta kiváló partnerséget ápol. Ennek eredményeként jött létre a Titkok Háza Tudományos Élményközpont, ahol XXI. századi technikai megoldásokat alkalmazva szerveznek a fiatalokat megszólító korszerű, kísérletközpontú programokat, és népszerűsítik a természettudományos és műszaki pályákat. Ugyancsak egy korábban kötött együttműködés keretében a hagyományos egyetemi képzésben résztvevő hallgatók a gazdasági szervezetnél tölthetik nyári szakmai gyakorlatukat.

A szakmai kapcsolatot még szorosabbra fűzi a duális képzésre vonatkozó együttműködési megállapodás, melyet csütörtökön kötöttek meg a Titkok Házában. Az Echo Zrt. 2020 októberétől az egyetem duális mérnökinformatikus és műszaki menedzser alapszakjainak vállalati partnereként három-három hallgató gyakorlati képzésében vállal szerepet. Az egyetemisták gyakorlati képzésüket az Echo-nál fogják teljesíteni.

A megállapodást Ormándi Gabriella, az Óbudai Egyetem kancellárja, Dr. Seebauer Márta oktatási rektorhelyettes, Domokos Tamás, az Echo Zrt. vezérigazgatója és Prof. Dr. Györök György, az ÓE AMK dékánja látta el kézjegyével.

Az eseményen jelen volt Mészáros Attila alpolgármester, aki hangsúlyozta: Székesfehérvár kiemelkedően, példaértékűen teljesít a felsőoktatási duális képzést tekintve. Az ÓE AMK néhány éve elsőként csatlakozott a programhoz, és ma már nagyon sok fiatal kezében ott van a duális egyetemi diploma. Ez a képzési forma jó választ ad arra, hogy a város miként tud gyakorlatorientált képzésben résztvevő és magas szintű tudást megszerző fiatalokat a helyi ipar számára biztosítani.

Dr. Seebauer Márta, az egyetem oktatási rektorhelyettese hozzátette, sokat dolgoznak azon, hogy a közoktatásban résztvevő diákokat orientálják a matematikai, természettudományos és informatikai ismeretek felé. Erre teremt lehetőséget az, hogy a duális képzésben résztvevő egyetemisták maguk is támogassák, orientálják, és idővel, a tapasztalatok birtokában akár tanítsák is a szakközépiskolákból, a szakgimnáziumokból és a technikumokból a Titkok Házába érkező fiatalokat.

A duális képzés adekvát válaszokat tud adni azokra a gazdasági, társadalmi fenntarthatósági kihívásokra, melyeknek meg kell felelnünk a következő időszakban – hangsúlyozta Domokos Tamás, az Echo Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette, az Echo Zrt. különleges cégcsoport, amely sokféle területen, többek között a műszaki, a természettudományos és a társadalmi szolgáltatások területén is kínál együttműködést a fiataloknak.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >