Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Megmutatjuk, ki a titokzatos gyümölcsadományozó
Megmutatjuk, ki a titokzatos gyümölcsadományozó Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2020. október 09.
Hogyan jut eszébe egy fiatalembernek, hogy ingyen osztogassa a gyümölcsöt kertjéből? – Kiderül az alábbi cikkből!

 

 

Fináncz Imre 2019 augusztusában járt először Csókakőn. Csomagszállító futárként dolgozott akkoriban, Budapestről járt le minden nap a környékre.

Amikor először megláttam a települést, ahogy a 81-es főútról bekanyarodtam, lélegzetelállító, varázslatos kép tárult elém.” – emlékezett vissza – „Egy csomagot kellett elvinnem egy címre, s velem volt a feleségem is. Tudtam, hogy lesz egy kis szabadidőm, így úgy készültünk, hogy kirándulunk majd egy kicsit. Felmentünk a várba, ami azonnal a szívembe lopta magát. Valami azt sugallta, hogy nem szabad kihagynom ezt a páratlan élményt – és jó volt a megérzésem. A várból lejövet mondtam a páromnak, hogy 2020-ban itt fogok házat venni és itt szeretnék majd dolgozni a várnál. Ez ott, abban a pillanatban fogalmazódott meg bennem, és a Jóisten meghallgatta a kérésemet!”

 

 

Olyannyira, hogy idén januárban sikerült is a településre költöznie, majd pár hónapra rá munkát kapott a várban. Igaz, hogy havonta 10 napot dolgozik csak ott, ám ezt akkor is egy valóra vált álomnak éli meg.

Ez is bizonyítja, hogy az álmainkat nem szabad feladni!” – jelentette ki – „A legfontosabb szempont, amiért ide költöztem, nemcsak az volt, hogy rendkívül tiszta a település levegője, a terület pedig jól rendezett, folyamatosan gondozott, hanem az is befolyásolta a döntésemet, hogy a közelben lakik a négyéves kisfiam, és szerettem volna minél több időt vele tölteni. Minden alkalommal, amikor felmegyek a várba, az számomra olyan, mintha először tenném meg az utat. Elsétálok a zászlóig és büszkeséggel tölt el a csodálatos panoráma és hálát érzek, amiért itt élhetek.”

 

 

S, ha már ennyire jól érzi magát ehelyütt, hát másoknak is igyekszik örömet okozni!

 

Aki mostanában ellátogatott a várhoz, találkozhatott a bejáratnál egy nagy ládával. A láda mindig tele rakva gyümölccsel, s a rajta lévő felirat szerint bárki ingyen vihet belőle!
 

Az önzetlen adományozó pedig nem más, mint Imre, aki zártkerti ingatlanján cseresznyét, körtét, almát, meggyet és szőlőt termel.

 

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2020/10/03/megmutatjuk-ki-a-titokzatos-gyumolcsadomanyozo-a-csokakoi-varnal/

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >