Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Bemutatkozott a Székesfehérvári Diáktanács új elnöksége
Bemutatkozott a Székesfehérvári Diáktanács új elnöksége Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. október 09.
A város polgármesterével találkozott és terveiről is beszámolt csütörtökön délután a Székesfehérvári Diáktanács új elnöksége. Az oktatási intézmények által delegált tagok hétfőn tartották online Tisztújító Közgyűlésüket, amely után immár hagyományosan találkoznak a fiatalok dr. Cser-Palkovics András polgármesterrel, ismertetve a tanévbeli terveiket.

 

 

A járványügyi helyzetre tekintettel online Tisztújító Közgyűlést tartott hétfőn a Székesfehérvári Diáktanács. az elnöki tisztet a 2020/21-es tanévben Komáromi Péter, a Kodolányi János Gimnázium diákja látja el. Az alelnökök Füreder Balázs, Harkányi Donát és Csüri Bence Ferenc lettek.

Terveiről szólva Komáromi Péter elnök elmondta, hogy programjában nagy hangsúlyt fektet a diákok és az iskolák, illetve a diákok és a város egymás közötti kommunikációjára, többek között egy új Youtube-csatorna indításával. "A járványügyi helyzetre való tekintettel a Diáktanács tevékenységében is még nagyobb hangsúlyt kap az online tér mind a programok szervezésénél, mind pedig lebonyolításánál. Fontos az is, hogy az iskolákba eljussanak az alapvető információk a javaslatainkról, amiket a Székesfehérvári Diáktanácsban hozunk meg" - mondta el Komáromi Péter, aki beszámolt arról az akcióról is, amit nemrégiben hirdetett meg a diáktanács a maszkhasználat népszerűsítésére a "legmenőbb" szájmaszk megtervezésére kérve a fiatalokat.

A valamennyi fehérvári oktatási intézményt - általános és középiskolákat - összefogó szervezet fontos a város és az itt tanuló fiatalok számára, emiatt mindig kiemelt figyelem kíséri a vezetőválasztást, majd a tanév közben megvalósuló programokat is. Az is hagyomány, hogy a frissen megválasztott elnökség találkozik a város polgármesterével, csütörtökön délután erre a beszélgetésre került sor a Városháza Dísztermében.

"Már hagyomány, hogy évről évre a fiatalok megválasztják maguk közül azokat, akik képviselik őket azokban az ügyekben, fejlesztésekben, illetve programokban, amelyek a fehérvári diákságot érintik. A diáktanács legfontosabb szerepe, hogy közvetíti a fiatalok hangját a döntéshozók irányába is. Örülök, hogy ebben a nehéz helyzetben is megválasztották azokat vezetőket, akik a fehérvári diákokat képviselik a következő hónapokban" - mondta el a találkozó kapcsán dr. Cser-Palkovics András polgármester, aki felidézte, hogy az elmúlt közel egy évtizedben rengeteg olyan program, rendezvény valósult meg Székesfehérváron, amelynek ötletgazdái a fiatalok voltak. "Közös erővel elérhetjük, hogy a fiatalok jól és otthon érezzék magukat Székesfehérváron" - tette hozzá.

A Székesfehérvári Diáktanács vezetőivel találkozva Székesfehérvár polgármestere szólt a megújuló Velencei Gyermek- és Ifjúsági Táborról, ahol már elkezdődött a felújítás. A közel 150 fiatal befogadására alkalmas táborban lesz egy új, kétszintes főépület és 18 kisház is. A találkozón a polgármester felajánlotta, hogy az építkezési munkákat közösen is megtekinthetik majd a diáktanács vezetőivel. A beszélgetésen szóba került az is, hogy az újonnan beszerzett autóbuszok közül néhány járat esetében wifi-hálózattal tenné vonzóbbá a közösségi közlekedést a város a fiatalok számára, abban bízva, hogy a középiskolás generáció is szívesebben használja majd a buszokat a reggeli és délutáni csúcsban. 

A bemutatkozó beszélgetésen részt vett Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere is.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >