Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Megint kiváló védekezés
Megint kiváló védekezés Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. március 23.

ImageA Fehérép Alcoa FKC az alapszakasz utolsóelőtti fordulójában életben tartotta a matematikai esélyét a rájátszás felsőházába jutásra. Sótonyi László csapata az egy héttel korábban, a Ferencváros ellen bemutatott nagyszerű védekezését megismételve győzött – a második félidőben végig vezetve – egy góllal Hódmezővásárhelyen. - kaptuk a hírt Pálfai Károly sajtóreferenstől.

 

NBI, 21. forduló:

ASA-Consolis HNKC – Fehérép Alcoa FKC 22-23 (10-12)

Hódmezővásárhely, 900 néző Vezette: Andorka, Hucker.

Hódmezővásárhely: Abramovics, Vörös (kapusok), Lovász 6 (1), Nyikolajenko 6, Gertsmár R. 4, Koroknai 3, Gaál 1, Jókai 1, Wolf 1, Fülöp, Nagy I. Vezetőedző: Farkas József.

FKC: Djeric, Szikora (kapusok), Vijunaite 5, Trishchuk 4 (3), Vaszari 4, Bernataviciute 3, Tilinger 3, Szegedi 2, Azari 1, Lévai 1, Emberovics, Nikolic, Siti E., Vincze. Vezetőedző: Sótonyi László.

Hétméteresek: 1/3 (Koroknai és Wolf hagyott ki egyet-egyet); 3/3

Kiállítások: 8 perc; 8 perc

Az eredmény alakulása: 5. perc: 2-1, 10. perc: 4-2, 15. perc: 6-3, 20. perc: 6-5, 25. perc: 7-8; 35. perc: 10-14, 40. perc: 12-16, 45. perc: 14-18, 50. perc: 16-20, 55. perc: 19-22.

A mérkőzésről számokban…

 - A Hódmezővásárhely ebben bajnokságban hazai pályán ezen a mérkőzésen lőtte a legkevesebb gólt.

- Szintén a védelmet dicséri, hogy az FKC (illetve a Cornexi-Alcoa) utoljára 2004. január 9-én tudott 23 lőtt góllal mérkőzést nyerni. Érdekesség, hogy azt a bajnokiját is Hódmezővásárhely játszotta (Hódmezővásárhely – Cornexi-Alcoa 18-23).

- Az FKC a 15. és a 25. perc között 6-2-ről 6-7-re fordított, majd a 30. és a 37. perc között újabb 5-0-s sorozatot produkált.

- Lévai Zsófia először jutott kezdőjátékosként szerephez NBI-es bajnokin az FKC-ben.

Sótonyi László, a Fehérép Alcoa FKC vezetőedzője:

„Mérkőzés előtt azt kértem a lányoktól, hogy a Ferencváros elleni védekezésünket próbáljuk megismételni, csakis ez teremthet alapot a győzelemre. Úgy érzem, sikerült ezt megoldanunk.”

Mik voltak a győzelem kulcsmomentumai?

„Kevés lerohanás gólt kaptunk, felállt falnál pedig nagyon jól leütköztük a Vásárhely játékosait, valamint mindehhez jó kapusteljesítmény is társult. Még az is belefért, hogy a mérkőzés végén elkövettünk egy-két rutintalanságból, fegyelmezetlenségből eredő hibát. Úgy gondolom, hogy megérdemelt a győzelmünk.”

Tilinger Tamara, a Fehérép Alcoa FKC irányítója:

„A védekezésünk kemény volt, sokat faultoltunk, és megállítottuk a támadójátékukat. Támadásban az elején izgultunk, de mintegy negyed óra elteltével ez is megoldottuk. Igazi csapatként küzdöttünk, egymásért is játszottunk, örültünk minden gólunknak. Mindvégig nagyon akartunk, ezért tudtunk ellenfelünk fölé kerekedni.”

Lélektanilag is fontos pillanatokban lőttél gólokat. Sikerült már beilleszkedned régi-új csapatodba?

„Igyekszem minél többet segíteni a csapatnak. Nagyon örülök, hogy egyre jobban sikerül beilleszkednem a csapat szerkezetébe. Úgy hiszem, a Székesfehérvárnak – a játékos-keretét nézve – mindenképpen a legjobb négyben lenne a helye. Szeretném, ha a felsőházban folytathatnánk a küzdelmet, mivel egyre jobban belelendülünk, talán még a negyedik helyről is előrébb léphetnénk a bajnokság végéig.”

Vaszari Virág, a Fehérép Alcoa FKC balszélsője:

„Nagyon nehezen indult be a csapat támadásban. A védekezésünk, akárcsak a Fradi ellen, most is nagyon jó volt már az elejétől fogva, de támadásban eleinte nem tudtunk érvényesülni. Kb. a huszadik perctől kezdve fejben is helyre rázódtunk és így rá tudtuk erőltetni a saját játékunkat ellenfelünkre. A bravúros győzelmünk alapja mindenképpen a védekezésünk volt, valamint a kiváló kapusteljesítmény; mindkét kapusunknak nagy szerepe volt a sikerünkben.”

Az utolsó két találkozón nem jutottál szóhoz, de most Vásárhelyen nagyszerű teljesítménnyel rukkoltál elő!

„Próbáltam ugyanúgy dolgozni edzéseken, mint eddig, és vártam a lehetőséget, hogy újra hozzá tehessek a csapat játékához. Hál’ Istennek a mai mérkőzésen jól jöttek össze a dolgaim, nagyon örültem, hogy hasznára voltam csapatomnak. Úgy gondolom, a mai napon mindenki megtette a tőle telhetőt, jól kiegészítettük egymást, csapatként működtünk, ezért tudtuk elhozni a két pontot.”

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >