Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Csókakőtől Daruhegyig Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2020. október 16.
Fejér megye madárvilágát ismerhetik meg a most megjelent, Csókakőtől Daruhegyig című fényképes könyvből, amelynek bemutatója október 17-én szombaton 9.30 órakor lesz a székesfehérvári Zöldtanyán, Sóstón.

 

 

Másfél évnyi munka után jelent meg a „VÖLGY-HÍD" Természetvédelmi Alapítvány kiadásában, Schmidt Egon Kossuth-díjas ornitológus előszavával a Csókakőtől Daruhegyig - Fejér megye madárvilága című könyv. A szerző, Kovács Gergely 273 oldalon, több mint 150 fényképpel, rajzzal illusztrált kötetében mutatja be Fejér megye madártani történelmét, a jellemző élőhelyeket, illetve a megye mai területén a történelmi korban bizonyítottan előforduló 331 madárfajt.

A könyv kezdő madárbarátok számára is érthető nyelvezetű, ugyanakkor több mint 600 tételes irodalomjegyzékének köszönhetően a szakemberek (természetvédők, ornitológusok, terepmadarászok) is haszonnal forgathatják.

A könyvet Székesfehérváron mutatják be október 17-én, szombaton 9.30 órakor a Sóstó Természetvédelmi Területen található a Zöldtanyán.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >